KADA TAČNO LEŽE PO 10.000 DINARA SREDNJOŠKOLCIMA! Ministar Mali naveo TERMINE ISPLATA ove 4 vrste pomoći (FOTO)
Foto: Shutterstock

sjajne vesti

KADA TAČNO LEŽE PO 10.000 DINARA SREDNJOŠKOLCIMA! Ministar Mali naveo TERMINE ISPLATA ove 4 vrste pomoći (FOTO)

Novčanik -

Ministar je dodao i da "veruje da će ovaj novac dobro doći građanima Srbije u ovom periodu pred kraj godine, kada se po pravilu svima povećavaju troškovi"

BEOGRAD - Siniša Mali, ministar finansija u tehničkom mandatu Vlade Srbije do izbora i formiranja nove, potvrdio je najave predsednika države Aleksandra Vučića o novim vidovima pomoći s posebnim akcentom na srednjoškolce.

Mali je najavio iisplatu po 10.000 dinara srednjoškolcima u Srbiji kojih, kako je rekao u svojoj objavi na Instagramu, ima oko 235.000.

On je naglasio da se "u godinama punim izazova, nastavlja da se vodi računa o svakom građaninu Srbije". Ministar je dodao i da "verujemo da će ovaj novac dobro doći građanima Srbije u ovom periodu pred kraj godine, kada se po pravilu svima povećavaju troškovi".

Sve vrste pomoći i uplate koja vas očekuju u ovoj i narednoj nedelji

✔️ Kao što je predsednik Aleksandar Vučić @buducnostsrbijeav večeras najavio, svi srednjoškolci u Srbiji dobiće jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara. Ovaj novac će im u narednih 10 dana isplatiti lokalne samouprave, a uplata će i ovog puta ići preko roditelja

✔️ Svi studenti koji uzmu studentsku karticu dobiće na tom računu u Banci poštanska štedionica @postanskastedionica po 1.000 dinara

✔️ Podsećam da će penzioneri 30. novembra dobiti jednokratnu novčanu pomoć od 20.000 dinara

✔️ Lica koja su korisnici prava na “tuđu negu i pomoć” će 1. decembra dobiti po 10.000 dinara

Mali je naglasio da Srbija ima skoro pet milijardi evra na računu i sasvim dovoljno novca za najavljene mere.

Mali: Do sada nismo pomagali srednjoškolce, njima narednih dana po 10.000 dinara

Svi srednjoškolci u Srbiji, njih oko 235.000, narednih desetak dana će dobiti po 10.000 dinara, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

"Ovo je još jedna mera države kategoriji građana koja je do sada možda bila preskočena i isključivo predstavlja pomoć grupi mladih koja je ostala nepokrivena dosadašnjim pomoćima", rekao je Mali za TV Hepi.

On je istakao da je prošle godine mladima od 16 do 29 godina dva puta isplaćeno po 100 evra, potom još 5.000 dinara, da je ove godine majkama dece do 16 godina isplaćeno po 10.000 dinara za svako dete, te da će 30. novembra pomoć biti isplaćena penzionerima po 20.000 dinara i kategoriji socijalno ugroženih po 10.000 dinara dan kasnije.

"Bolje stojimo u ova dva meseca, nijedan od targeta ne ugrožavamo. Imamo pet milijardi evra na računu i zato hoćemo da pomognemo. Do sada nismo ciljali grupu srednjoškolaca, pokazujemo da su nam važni i pokazujemo snagu naših javnih finansija", rekao je Mali.

Podsetio je da je prošle nedelje pokrenut projekat studentskih kartica koje će biti aktivne od 1. decembra i na kojima će studentima umesto planiranih 500, na inicijativu predsednika države Aleksandra Vučića biti uplaćeno po 1.000 dinara.

On je potvrdio da nijedna investicija nije zaustavljena te da će Srbija ove godine ostvariti rast bruto domaćeg proizvoda od 2,5 odsto dok Nemačka, na primer, već tri kvartala zaredom beleži negativan rast.

Kurir.rs/Beta/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track