"TRAŽILI SU MI 145.000 ZA SELIDBU" Novosađanka potražila pomoć pa se neprijatno iznenadila: Ovo je preskupo
Foto: Shutterstock

"TRAŽILI SU MI 145.000 ZA SELIDBU" Novosađanka potražila pomoć pa se neprijatno iznenadila: Ovo je preskupo

Novčanik -

Koliko košta selidba je pitanje je koje se postavlja i pre planiranja selidbe, naročito ako se selimo van grada ili države. Cene, čini se, sve veće.

Kada dođe vreme za selidbue, nekada je nemoguće organizovati sve samostalno i potrebna je dodatna pomoć profesionalaca. Konkurencija firmi koje se bave selidbama u Beogradu je velika, a mnoge od njih nude različite usluge i povoljnosti kada je u pitanju sam proces. Ipak, ono što sve potencijalne klijente najviše interesuje jeste cena selidbe, koja često može i da varira.

Jedna Novosađanka međutim, izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama kada je podelila svoje iskustvo:

"Tražili su mi 145.000 dinara da prikolicom urade selidbu, ne znam kako se kreću cene ali to deluje pre pre preskupo", napisala je ona. Kako je precizirala, destinacija je Novi Sad - Nirnberg (Nemačka).

Iako je lokacija van Srbije, mnogi su se saglasili da ovo nije jeftino.

selidba, iseljenje, izvršitelji
foto: Shutterstock

Usled lakšeg dolaska do posla u EU mnogi čiji životi nisu vezani za Srbiju sele se i po par hiljada kilometara. Bolji standard, veća plata povuče mnoge na tu odluku. U ovom slučaju kilometraža jedan od vodećih faktora za međunarodne selidbe.

S obzirom na to da su veće zarade ljudi ulože u selidbu i kad stignu u željeni evropski grad odmah su spremni za posao koji je bolje plaćen i za kratko vreme otplate selidbu.

Međutim, s tim se ova Novosađanka ne slaže, a to potvrđuju i ostali koji navode da cena ne bi smela da prelazi 80.000 dinara. Vlasnik agencije koja vrši seldibu, ukalkuliše u tu cenu gorivo, putarine, ali i sam rad ako je potrebno nošenje paketa.

Na formiranje cene utiču različiti faktori, te je nemoguće odrediti je samo na osnovu jednog uslova ili ponude. Zbog toga, na skoro svim sajtovima za agencije za selidbe gotovo je nažalost, nemoguće pronaći konkretne cene.

Osim što cena selidbe u Beogradu umnogome može da odredi da li će neko odabrati baš određenu agenciju za selidbe ili ne, ona često može biti i pokazatelj kvaliteta rada firme. Naime, ukoliko neka agencija ima cene veće u odnosu na prosek, to može da pokazuje da se njen kvalitet ističe u odnosu na druge agencije. Ipak, potrebno je znati da ovo nije uvek slučaj, te da postoje različiti detalji koji utiču na formiranje konačne cene i ponude.

Pored toga, na cenu utiču i spratnost i omogućeni pristup lokacijama, količina i veličina stvari koje se prenose ili transportuju, broj potrebnih radnika za selidbe, da li je za selidbu potrebno korišćenje kamiona ili kombija, da li je potrebna montaža ili demontaža nameštaja i mnogi drugi faktori. Isto tako, cenu mogu da formiraju i specijalni zahtevi koje vi imate, a tiču se samog preseljenja, transporta i montiranja nameštaja.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track