DRŽAVA OVOJ GRUPI GRAĐANA DAJE PO 2 MILIONA DINARA: Plus 800.000 preko! Na listi ima 329 mesta, pogledajte imate li i vi pravo
Ilustracija, Foto: Shutterstock

raspisan konkurs

DRŽAVA OVOJ GRUPI GRAĐANA DAJE PO 2 MILIONA DINARA: Plus 800.000 preko! Na listi ima 329 mesta, pogledajte imate li i vi pravo

Novčanik -

BEOGRAD - Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije raspisao je javni poziv lokalnim samouprava za dodelu pomoći porodicama izbeglica i interno raseljenih u kupovini seoskih kuća sa okućnicom u maksimalnom iznosu od 1,95 miliona dinara po domaćinstvu, saopšteno je danas iz te institucije.

Javni poziv obuhvata i dodelu paketa građevinskog materijala i opreme u maksimalnom iznosu od 800.000 dinara, kao i druge jednokratne pomoći u materijalu i opremi.

"Rok za podnošenje prijava je 26. jul 2023. godine, a Komesarijat poziva lokalne samouprave da uzmu učešće na njemu, kako bi zajedničkim zalaganjem poboljšali uslove stanovanja porodicama kojima je to neophodno, jer nemaju rešeno svoje stambeno pitanje", piše u saopštenju.

Komesarijat je ove godine opredelio približno 400 miliona dinara za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica i interno raseljenih podržavajući 55 jedinica lokalne samouprave koje i dalje ulažu napore da se tim ljudima obezbedi krov nad glavom, a dodeljenim sredstvima biće obezbeđeno najmanje 329 stambenih rešenja, dodaje se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja