SULUDO! I OVO VOĆE NEKO PRODAJE NA KOMAD: Cena je 30 dinara, a kada vidite o čemu je reč zavrteće vam se u glavi (FOTO)
Foto: Shutterstock

neslana šala ili bezobrazluk

SULUDO! I OVO VOĆE NEKO PRODAJE NA KOMAD: Cena je 30 dinara, a kada vidite o čemu je reč zavrteće vam se u glavi (FOTO)

Novčanik -

Da se prodaje jabuka ili kruška komad, možda bi nekako i razumeli, ali da prodavci na banjalučkoj pijaci ponude trešnje na komad za jedne je neslana šala, dok su drugi ovaj potez prodavca prokomentarisali kao krajnji bezobrazluk.

Na društvenim mrežama se pojavio komentar sa fotografijom prve tezge na tržnici u Banjaluci koja potvrđuje ovu trgovinu. Cena po komadu je pola konvertibilne marke, odnosno oko 30 dinara za trešnju!

Trešnja
foto: screenshot

Mnogi su mislili da je šala, ali autor fotografije tvrdi da nije i objašnjava gde se tačno nalazi prodavac.

- Brate mili, oni nisu normalni! Verujem, ali opet mislim da je neka fora ili da su kao jabuke, što se sa slike ne može videti - prokomentarisao je jedan od korisnika ove mreže.

Na početku sezone prve trešnje u ovom gradu prodavale su se po ceni od 10 konvertibilnih maraka, što je oko 600 dinara, dok im je sada cena uglavnom pala na osam, ili oko 500 dinara.

Cene sezonskog voća oduvek su predmet rasprave, pre svega među prodavcima i kupcima, ali se kod nas, recimo, još uvek drži neki optimalni nivo u odnosu na pojedine zemlje EU.

Ovih dana, mnogi Hrvati, ili specifično Dalmatinci, hvataju se za glavu kada pogledaju cene voća i povrća na lokalnim tezgama.

Još jedan primer koji stiže sa Brača zaista nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tamo su najtraženije trešnje i paprike. Trešnjama je cena sa 20 evra po kilogramu najpre snižena na 15, a sada je 12 evra. Paprike se prodaju za četiri.

U našoj zemlji trešnje u ovom momentu koštaju između 250 i 300 dinara po kilogramu, a mogu se naći i za 200 dinara.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track