TOP PET BEOGRADSKIH LOKACIJA ZA KUPOVINU STANA DO 150.000 €: Ako vam centar grada nije jedina opcija onda su ovo naselja za vas
Foto: Shutterstock

TOP PET BEOGRADSKIH LOKACIJA ZA KUPOVINU STANA DO 150.000 €: Ako vam centar grada nije jedina opcija onda su ovo naselja za vas

Nekretnine -

Istražite top pet lokacija za kupovinu stana u Beogradu koje nude najbolji odnos cene i kvaliteta života. Saznajte zašto su Zemun, Karaburma, Mirijevo, Rakovica i Voždovac idealne za investiranje u nekretnine sa budžetom do 150.000 evra

Kupovina stana u Beogradu poslednjih godina, naročito nakon pandemije korona virusa i geopolitičkih dešavanja koja su umnogome uticala na ovdašnje tržište nekretnina postala je izuzetno izazovna disciplina. Zato i ne čudi zašto se sve više kupaca, ali i prodavaca, odlučuje da pomoć u navigaciji kroz srpsko tržište zatraži od profesionalaca. Agenti za nekretnine, pored toga što poseduju informacije i dubinsko znanje o kretanjima na tržištu, takođe mogu biti od pomoći i prilikom realizacije ugovora ali i ponuditi neke stanove koji se ne mogu pronaći na različitim internet platformama.

Ipak, kako nam kažu iz agencije za nekretnine, kupci koji najčešće moraju da se kreću u okvirima nekog zadatog budžeta uglavnom nastoje da za taj novac izvuku najviše i, što ranije nije bio slučaj, često nemaju preferencije po pitanju dela grada već traže stan do toliko i toliko novca, određene strukture i sa infrastrukturom koja im je neophodna u zavisnosti od toga koji je profil kupca u pitanju. Iz agencije dodaju i da se poslednjih par godina uglavnom “sreću” sa budžetima koji su ograničeni na 150.000 €.

U nastavku vam donosimo top pet lokacija u Beogradu koje, prema mišljenju struke, nude najbolji odnos cene i kvaliteta života.

Zemun

Zemun je često prva preporuka kada je u pitanju kupovina stana u glavnom gradu. Ne čudi zašto ga mnogi smatraju posebnim gradom budući da poseduje sve sadržaje i veliki broj Zemunaca ga napušta samo zbog posla. Ukoliko ipak imate potrebu za češćim putovanjima u druge delove grada i tu je situacija jako dobra budući da je saobraćajna povezanost odlična. Do centra se stiže za 15 minuta, a dodatna prednost je neposredna blizina auto-puta.

Zemun nudi sve potrebne sadržaje za kvalitetan život, uključujući škole, vrtiće, zdravstvene ustanove, sportske, kulturne i tržne centre. Naselja kao što su Nova Galenika, Altina i Zemun Polje su popularna zbog pristupačnih cena i modernih stambenih kompleksa. Uprkos urbanizaciji, Zemun je uspeo da zadrži svoj šarm i veliki broj zelenih površina, što ga čini idealnim za porodični život.

Cene su Zemunu u najvećem broju slučajeva pristupačnije nego u centru grada ili na Novom Beogradu, a sa budžetom od 150.000 evra moguće je pronaći prostran stan u novogradnji ili renoviranu nekretninu u starijim objektima.

Pogledajte stanove u Zemunu do 150.000 € - kompletna ponuda

Karaburma

I Karaburma je sve češći izbor onih koji žele dobar odnos cene i kvaliteta a mogu da progledaju kroz prste nekim nedostacima kao što su nedostatak centralnog grejanja u velikom delu naselja ili to što većina starijih zgrada u tom delu grada nema lift. Ipak, ovo naselje se nalazi na odličnoj lokaciji, do centra grada je potrebno nekih 15ak minuta vožnje, a autobuske linije 16, 23 i 25 vas odavde mogu odvesti u tri potpuno različita dela grada.

Trenutno se na Karaburmi uglavnom grade male zgrade sa 10 do 15 stanova, što privlači ljude koji preferiraju mirniji način života, daleko od velikih stambenih zajednica. Novogradnja je prilično retka, osim nekoliko zgrada u blizini tržnog centra Big Fashion, gde su stanovi brzo rasprodati i sada dostižu cene i do 3.000 evra po kvadratu. Ipak, samo nekoliko stotina metara dalje, kvadratni metar je znatno jeftiniji, čak i po 1.000 evra, što pokazuje velike razlike u cenama za gotovo istu lokaciju.

Uprkos tim varijacijama, generalno se može reći da su cene nekretnina ovde dosta povoljnije u poređenju sa drugim lokacijama na sličnoj udaljenosti od centralnih gradskih zona. Sa budžetom od 150.000 evra na Karaburmi se može naći trosoban ili čak stan u relativno dobrom stanju, ili luksuzno opremljen stan nešto manje kvadrature.

Pogledajte stanove na Karaburmi do 150.000 € - kompletna ponuda

Mirijevo

Mirijevo važi za jedno od najpristupačnijih beogradskih naselja kada je reč o ceni nekretnina. Poslednjih par decenija važi za jedno od najvećih gradilišta u prestonici. Nekada selo, pa mesna zajednica, danas je deo grada u kojem se nalaze svi sadržaji potrebni za udoban život.

Dom zdravlja, brojni marketi, butici, benzinske pumpe i specijalizovane radnje čine ovaj kraj samodovoljnim, a razvijena gasna mreža dodatno poboljšava kvalitet života.

Iako na nešto većoj udaljenosti od centra, Mirijevo je dobro povezano sa njim kao i sa nekim drugim delovima grada. Slavija se nalazi na nekih 10 kilometara udaljenosti, a Ada Ciganlija na 15. Vožnja do Trga Republike traje nekih 20 minuta, do Novog Beograda desetak minuta više.

Ukoliko raspolažete budžetom od 150.000 evra ovde ćete pronaći prostrane stanove sa više soba, idealne za veće porodice. Veliki broj zgrada je okružen zelenilom i parkovima, a naselje se može pohvaliti i zelenom pijacom i u ponudi je veliki broj novogradnji, što je prednost ovog naselja u odnosu na susednu Karaburmu.

Pogledajte stanove u Mirijevu do 150.000 € - kompletna ponuda

Rakovica

Rakovica je još jedno naselje na listi onih koja za prihvatljivu cenu pruža odličan kvalitet života zahvaljujući kombinaciji urbanih i prirodnih elemenata. Naselje je poznato po brojnim parkovima i zelenim površinama poput Košutnjaka i Miljakovačke šume, što ga čini idealnim za porodice i ljubitelje prirode. Dobro je povezano sa ostatkom grada a infrastruktura uključuje devet osnovnih i osam srednjih škola, kao i Dom zdravlja. Pored toga, Rakovica ima bogatu kulturnu baštinu. U njoj se nalaze Manastir Rakovica i Hram Svetih apostola Vartolomeja i Varnave.

Blizina velikih zelenih površina i šuma omogućava stanovnicima uživanje u prirodi i rekreaciji, dok dobra saobraćajna povezanost olakšava svakodnevne aktivnosti i pristup ostalim delovima Beograda. Veliki broj linija kreće sa Vidikovca, Petlovog brda i iz Resnika, a tramvaj broj 3 vozi do Tašmajdana.

Za 150.000 evra, možete pronaći prostrane trosobne ili četvorosobne stanove u novogradnji ili renoviranim zgradama.

Pogledajte stanove u Rakovici do 150.000 € - kompletna ponuda

Voždovac

Južna kapija Beograda predstavlja jedinstven spoj modernih stambenih naselja i zelenih oaza po kojima je poznato. Naselje je poznato po zelenilu, odličnoj infrastrukturi i dobroj konekciji sa ostatkom grada. Voždovac je bogat istorijskim znamenitostima i relativno je blizu omiljenim gradskim izletištima Avali i Trešnji.

Veliki broj obrazovnih ustanova, sportskih centara i mesta za rekreaciju i šoping čini ovaj deo grada izuzetno primamljivim najširem spektru kupaca - od porodica sa decom, preko pojedinaca i mladih bračnih parova do investitora koji prepoznaju ovaj deo grada kao dobro mesto za ulaganje u nekretnine za izdavanje jer je omiljen i među studentima.

Veliki broj voždovačkih zgrada ima prostrane i lepo organizovane stanove, a cene su niže u odnosu na centralne delove grada.

Za 150.000 evra ovde se može pazariti komforan trosoban stan u novogradnji ili renoviran stariji odlične strukture i dobrih karakteristika.

Pogledajte stanove na Voždovcu do 150.000 € - kompletna ponuda​​​​​​

Pored pet navedenih lokacija, agenti za nekretnine tvrde, da se nekretnine po ceni od 150.000 evra mogu pronaći i na drugim lokacijama, ali su ili manje kvadrature ili je odnos kvaliteta i onoga što platite vrlo diskutabilan.

Zato ko ne želi puno da razmišlja o renoviranju, a važno mu je da dobije nekretninu dobre strukture, više kvadrata i da pored toga ima u blizini sve ono što mu je neophodno za život, pet pomenutih naselja su pravi izbor.

biznis.kurir.rs/Sasomange

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja