Užurbanost gradskog života iziskuje potrebu za dobrim i kvalitetnim odmorom. A planine su idealne. Samim tim veoma je isplativo imati apartman negde u srpskim planinskim turističkim centrima, navodi Srđan Jovanović, prodajni savetnik na oglasniku Sasomange.rs.

- Možda je najbolji primer planina Zlatibor, gde je povećan broj apartmana i posetilaca. Gradnja na ovoj planini te kupovina nekretnina u vidu vikendica, stanova ili apartmana u okviru hotela ne jenjavaju. Takođe, ostali planinski centri poput Kopaonika, Divčibara, Tare ili Kosmaja beleže povećanu ponudu apartmana ili vikendica, u kojima posetioci mogu pronaći idealno mesto za odmor u prirodi - objašnjava Jovanović.

Kaže da su cene šarolike.

unnamed.jpg
Sasomange 
foto: Sasomange

- Na Zlatiboru najjeftiniji apartman možete kupiti po ceni od 36.000 evra, luks studio apartman, a na Kopaoniku po ceni 40.700 evra. Što ste bliže Beogradu i Novom Sadu, cene su i više, pa tako na Kosmaju apartman košta 75.000 evra, dok u Vrdniku možete kupiti apartman u centru po ceni od 90.000 evra. Kada govorimo o skupljim apartmanima, možemo pomenuti da na Zlatiboru možete kupiti apartman po ceni od 350.000 evra (Zlatibor, naselje 25. maj, Ulica Andrije Jevremovića). Apartman sadrži luksuzno opremljen prostor i privatni parking, takođe ima veliku terasu, s koje se prostire pogled na prelepi pejzaž koji pruža predivna priroda. Za skuplju nekretninu na Kopaoniku treba izdvojiti 330.740 evra, on se nalazi u samom srcu Kopaonika (Crownpeaks Kopaonik panorama apartman). Apartman sadrži tri spavaće sobe, prostrani dnevni boravak s panorama pogledom na zapadni, istočni i južni deo planine, koji vam pruža potpuni užitak - navodi Jovanović.

Printscreen Sasomange BOGATA PONUDA APARTMANA NA PLANINAMA: Na Zlatiboru se mogu kupiti za 36.000, na Kopu 40.700, Kosmaju 75.000 evra!

Saveti

Pristupačnost igra značajnu ulogu

Prilikom odabira nekretnine za kupovinu, Jovanović savetuje kupce da odaberu lokaciju koja se njima najviše dopada i da obrate pažnju na sledeće detalje prilikom odabira apartmana ili nekretnine u planinskim predelima:

- Pristupačnost lokacije i kvalitet infrastrukture igraju značajnu ulogu prilikom kupovine nekretnine i odabira lokacije. Bitno je sagledati prilazne puteve, pristup vodi i električnoj energiji, telekomunikacijama. Ako se odluče za kupovinu nekretnina radi izdavanja, onda treba birati planinske centre koji beleže veću posetu turista i koji imaju bogat sadržaj. A ako se odluče za nekretninu za odmor, onda mogu odabrati destinaciju shodno njihovim potrebama. Uvek morate razmotriti sezonske promene koje mogu uticati na isplativost investicije.

Printscreen Sasomange BOGATA PONUDA APARTMANA NA PLANINAMA: Na Zlatiboru se mogu kupiti za 36.000, na Kopu 40.700, Kosmaju 75.000 evra!

Objašnjava da se dobar deo kupaca odlučuje za kupovinu apartmana kako bi imali svoju oazu mira i uživanja s najmilijima ili prijateljima:

- Takođe, veliki broj se odlučuje za kupovinu apartmana radi rentiranja u toku cele godine, kada je sezona skijanja ili za praznike, u letnjim dana kada posetioci traže odmor s prijatnijim temperaturama na čistom planinskom vazduhu i uživanje u prirodi. Trend kupovine je znatno pojačan poslednjih godina i mislim da će se nastaviti i u godinama pred nama. Velika je potražnja za apartmanima i dosta kupljenih nekretnina se uzima kao investicija i da bi se izdavalo, tako da svakako možemo očekivati i bolju ponudu vikendica za iznajmljivanje. U poslednje vreme je veoma popularno kratkoročno iznajmljivanje luks vikendica za proslave, tim bildinge i slično.

Jovanović naglašava da je dobar trenutak za investiranje u nekretnine na planinama zbog povećane ponude, te da se danas više isplati ulagati u nekretninu nego čuvati novac u banci.

Bonus video:

Kurir TV VISOKE CENE NEKRETNINE MANJE ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU! Rabrenović za Kurir TV: