KANAĐANIN UPOREDIO CENE NEKRETNINA U SRBIJI I KANADI! Evo koliko morate da radite u obećanoj zemlji da biste kupili kuću!
Foto: Printskrin Tik Tok

ovo niko nije očekivao

KANAĐANIN UPOREDIO CENE NEKRETNINA U SRBIJI I KANADI! Evo koliko morate da radite u obećanoj zemlji da biste kupili kuću!

Nekretnine -

Kanada je, za većinu Evropljana, dugo važila za obećanu zemlju zbog visokih zarada i životnog standarda. Međutim, to se, prema priči, mnogih Kanađana značajno promenilo u poslednje vreme - posao je teško zadržati, a nekretninu praktično nemoguće kupiti.

Ovo isto misli i Kanađanin koji već duže vreme živi u Srbiji i koji je na Tik Toku uporedio odnos prihoda i cena nekretnina u Srbiji sa onim u Ontariju, u Kanadi.

Stanovi, Sasomange
foto: Shutterstock

- U Srbiji je prosečna godišnja plata 8.500 evra, a prosečna nekretnina košta oko 50.000 evra što znači da prosečna nekretnina košta 5,8 puta više od prosečne godišnje plate. To je prilično loše. To znači da borali biste da radite oko šest godina i da ne jedete ništa kako biste mogli da kupite kuću - rekao je ovaj Kanađanin.

Međutim, verovali ili ne, on tvrdi da je u Kanadi sitaucija još mnogo gora.

Kanada, Toronto
foto: Shutterstock

- U Kanadi je prosečna zarada 36.000 evra godišnje, a prosečna kuća košta 600.000 evra što znači da biste moračli da radite 16,6 godina kako biste mogli da kupite prosečnu kuću - kaže on i dodaje da je prethodnim generacijama bilo mnogo lakše.

- Mojim roditeljima je bilo lakše. Imali su sličnu platu kao što je danas, ali je kuća koštala oko 200.000 evra. Za ovu generaciju posedovanje kuće u Kanadi je praktično nemoguće - zaključio je on.

Mnogi Srbi se pak nisu složili sa njim, ističiću da se u Beogradu i Novom Sadu ne može kupiti nekretnina ispod 100.000 evra. Drugi su pak istakli da je Kanađanin pričao o ceni prosečne nekretnine u Srbiji.

- U Srbiji se dosta kuća, odnosno stanova nasledi od roditelja. U Kanadi je većina stanovnika iz prve ili druge generacije i nema od koga da se išta nasledi - zaključio je jedan naš sugrađanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track