EVO ŠTA ĆE SVAKA BANKA TRAŽITI OD VAS PRE UZIMANJA KREDITA: Uslovi nisu svuda isti ali OVE 4 STAVKE moraju svi da ISPUNJAVAJU!
Foto: Shutterstock

nezaobilazno

EVO ŠTA ĆE SVAKA BANKA TRAŽITI OD VAS PRE UZIMANJA KREDITA: Uslovi nisu svuda isti ali OVE 4 STAVKE moraju svi da ISPUNJAVAJU!

Nekretnine -

Sigurno ste nekad čuli onu rečenicu koja kaže da uslovi za apliciranje za kredit nisu uvek isti i da se menjaju od banke do banke. Konkretni uslovi za podizanje određenog kredita mogu da variraju (što najčešće i jeste situacija) od jedne do druge banke. Situacija je ista bez obzira da li je reč o keš kreditima, kreditima za refinansiranje ili stambenim kreditima.

Međutim, pored ovih varijabilnih uslova, postoje i oni koji se ne menjaju (tj. "fiksni" uslovi).

banka, kredit
foto: Shutterstock

Pošto danas govorimo o stambenim kreditima, u nastavku slede fiksni uslovi za sve koji žele da apliciraju za stambeni kredit. Kada želite da podignete stambenu pozajmicu od banke, bankari će vam u ogromnoj većini slučajeva gotovo izvesno tražiti da ispunjavate sledeće:

  • da ste stalno zaposleni - u bankarskom rečniku ovo znači da ste u vašoj firmi zaposleni na neodređeno minimum godinu dana bez prekida do dana kada aplicirate za kredit;
  • da su vam mesečna primanja minimalno 33 hiljade dinara - ovde moramo da napomenemo da minimalna zarada koju će vam banka tražiti zavisi od iznosa kredita;
  • dobar izveštaj iz Kreditnog biroa - ovaj izveštaj treba da pokaže da ste u Kreditnom birou "čisti", tj. da nemate nikakvih dugovanja. U suprotnom - ništa od kredita;
  • da imate minimum 21 godinu i da u trenutku isplate poslednje rate kredita nemate više od 70 godina starosti.

Kada ispunite ova četiri opšta uslova, banke će vam sigurno postaviti još neke koji su malo više specifični, tj. zavise od banke do banke. Kada vam kredit bude odobren, njegova mesečna rata ne sme da optereti vaša mesečna primanja više od 60 procenata.

(Kurir.rs/Kamatica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track