SRBI POLUDELI ZA STANOM U PRELEPOJ TOSKANI: To samo kod nas raspale kuće vrede čitavo BOGATSTVO! Evo koliko košta, ima i BAŠTU!
Foto: TikTok/easylivingtuscany

nekretnina u italiji

SRBI POLUDELI ZA STANOM U PRELEPOJ TOSKANI: To samo kod nas raspale kuće vrede čitavo BOGATSTVO! Evo koliko košta, ima i BAŠTU!

Nekretnine -

Cene nekretnina u Srbiji, posebno u većim gradovima, prethodnih godina su se vinule u nebesa, međutim, sudeći po oglasima za prodaju, u pojedinim zemljama Evrope nije baš toliko dramatična situacija kao kod nas.

Naime, u Toskani, jednom od najlepših delova Italije, u nestvarno šaramantnom okruženju, može se u naći kompletno renoviran stan po ceni od 85.000 evra.

stan u Toskani
foto: Prinskrin Fejsbuk

- Prodaje se kompletno renoviran stan od 32 kvadrata sa baštom, u vodenici iz srednjeg veka, u Toskani. Zgrada je građena od kamena. Cena 85.000 evra - oglas je koji se pojavio na Fejsbuku u grupi za prodaju kuća i placeva na selu u Srbiji.

Ova cena šokirala je mnoge članove grupe. Mnogi od njih su isticali da ne mogu da veruju da se u Italiji može naći nekretnina po ceni oronulih kuća u Srbiji.

- Teško da ovo u Toskani može da bude po ceni oronule kuće u okolini Novog Sada - napisao je jedan član, dok je drugi dodao da ne fantaziraju svi, kao Srbi, da pare rastu na drvetu:

- Pa, ne fantaziraju svi ko Srbi da evri rastu na drveću, pa da traže nerealne cene za svoje nekretnine u poluraspadajućem stanju.

Pored Toskane i u Grčkoj se mogu naći nekretnine po razumnijoj ceni nego u Srbiji, tvrde sugrađani.

- U Grčkoj, pored plaže, videh pre neki dan, nekretnina se prodaje za 60.000 evra. To samo drčni Srbi umislili da pare rastu na drveću, pa svoje trošne kuće cene više nego da su u svetskim metropolama.

Neki sugrađani izrazili su sumnju da je žena koja je postavila oglas, zaista, i vlasnik, te se ona ponovo oglasila u grupi, ističući da je stan na prodaju, ali i da je htela da pokaže sugrađanima kako su cene u Srbiji postale nerealne.

- Objavila sam prodaju da vidite kako su cene postale nerealne u Srbiji. Nekom je ova cena velika, nekom je to mali iznos i ne može da veruje da na jednom od najlepših mesta na svetu može da kupi nešto ovako. Ovo je mali stan i bašta za odmor. Ja sam vlasnik i prodajem. Vidim različite i kontradiktivne reakcije ljudi, i to je sasvim normalno i u redu - zaključila je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track