PLATILI 2 KIRIJE 800€ I DEPOZIT, A U STANU IH SAČEKAO HAOS NAKON USELJENJA: Potez stanodavca ih šokirao, jedna stvar ih RAZBESNELA
Foto: Shutterstock, Ilustracija

MUKE

PLATILI 2 KIRIJE 800€ I DEPOZIT, A U STANU IH SAČEKAO HAOS NAKON USELJENJA: Potez stanodavca ih šokirao, jedna stvar ih RAZBESNELA

Nekretnine -

Podstanari platii dve kirije od po 400 evra, depozit u visini jedne kirije, a stanodavac im otkazao zakup kada su ponudili i da plate sve popravke u stanu.

U Fejbuk grupi "Izdavanje stanova Beograd i okolina" pojavila se objava podstanara koji su samo mesec dana nakon useljenja imali problem sa stanodavcem.

- Uselili smo se u stan 7. oktobra preko agencije pri čemu je zakupnina iznosila 400 evra. Uplatili smo depozit od 400 evra, tekuću kiriju od 400 evra kao i agencijsku proviziju od 200 evra. Dodatno platili smo i novembarsku kiriju krajem oktobra. Nažalost u stanu se pojavilo mnogo problema, a prema agencijsokm ugovoru i popisu neispravnosti, vlasnica stana koja živi u Srbiji, trebala je organizovati popravke - navodi se u objavi i dodaje:

nekretnine, stan, prodaja stana, zgrada
foto: Shutterstock

- Nakon što smo mesec dana tražili da se nešto preduzme, poslala je svog prijatelja, majstora za mašine, koji je samo ušao, pogledao i otišao ne obavljajući nikakav popravak. Usledilo je iznenađenje kada nas je vlasnica pozvala i saopštila da neće slati ostale majstore i da nam daje otkaz ugovora o zakupu. Kada smo predložili da sami popravimo stvari o našem trošku, ona je to odbila i dala nam jednostrani otkaz.

stanodavac, stan, oglas
foto: Printskrin/Facebook

Sudeći po objavi ono što je stanodavce posebno razbesnelo je to što je stanodavac nakon otkaza ugovora objavio oglas za izdavanje tog stana sa kirijom od 450 evra.

- Zapanjujuće je da, nakon što smo platili sve troškove i čak ponudili da sami popravimo neispravnosti, vlasnica sada izdaje stan za višu cenu - 450 evra - navodi se u ovoj objavi sa fotografijom oglasa na kome se izdaje stan kod Farmaceutskog fakulteta od 50 kvadrata za 450 evra.

Kurir.rs

Bonus video:

03:30

VISOKE CENE NEKRETNINE MANJE ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU! Rabrenović za Kurir TV:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja