ZAKUPILI HOTEL PO CENI KIRIJE NA PERIFERIJI BG: Objekat na planini, ima 240 kvadrata i izdat u narednih 5 godina! KOME-TAJNA
Foto: RINA

gotovo pa džabe

ZAKUPILI HOTEL PO CENI KIRIJE NA PERIFERIJI BG: Objekat na planini, ima 240 kvadrata i izdat u narednih 5 godina! KOME-TAJNA

Nekretnine -

Turističko-ugostiteljski objekat površine 240 kvadrata ponuđen je na tender za 2.400 evra godišnje. Na javni poziv prijavila jedna firma, koja će biti zakupac hotela narednih pet godina.

Naime, Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) daju u zakup hotel na ekskluzivnoj lokaciji, uz samo jezero Sušica na Durmitoru, za svega 200 evra mesečno. Iz ovog javnog preduzeća potvrdili su da se na javni poziv prijavila jedna firma, koja će biti zakupac hotela narednih pet godina.

0141335860, Durmitor
foto: Profimedia

U momentu kada su cene nekretnina u porastu i nemoguće je naći u mesečni zakup i garsonjeru na Žabljaku ili u Beogradu po toj ceni, iz Nacionalnog parka Crna Gora su se odlučili da ceo hotel izdaju za 200 evra mesečno. Turističko-ugostiteljski objekat površine 240 kvadrata ponuđen je na tender za 2.400 evra godišnje.

U javnom pozivu, koji je objavljen u septembru, nije bio preciziran uslov da firma koja se prijavljuje na tender ima godine iskustva u hotelijerstvu. Saglasnost za davanje hotela pod zakup dala je Vlada početkom septembra, a na zahtev Nacionalnih parkova Crne Gore.

Na pitanja koja firma je dobila u zakup hotel "Sušica", ko je odlučivao o ceni po kojoj se hotel daje u zakup i zbog čega kao uslov za firme koje se prijavljuju nije bilo više detalja, odnosno uslova o delatnosti, nema odgovora.

kurir.rs/portal RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track