RUSI DONELI ŠOK-ŽURKE U SRBIJU, STANODAVCI SE HVATAJU ZA GLAVU! Kupiš kartu, uđeš u stan, a tamo haos, evo kako to izgleda (VIDEO)
Foto: Twitter/X printscreen

dosad neviđeno kod nas

RUSI DONELI ŠOK-ŽURKE U SRBIJU, STANODAVCI SE HVATAJU ZA GLAVU! Kupiš kartu, uđeš u stan, a tamo haos, evo kako to izgleda (VIDEO)

Nekretnine -

Popularne ruske žurke poznate kao "kvartiriniki" stigle su i u Srbiju

Kupite kartu za kućnu žurku, uđete u stan, a onda nastaje haos. Popularne ruske žurke poznate kao "kvartiriniki" stigle su i u Srbiju.

Naime, oko 150.000 izbeglica iz Rusije u Srbiji donele su sa sobom i svoje običaje i način života, a "kvartirniki" prestavljaju primer zabave, koje se navodno sve češće održavaju i u privatnim stanovima Beograda.

U pitanju su kućni koncerti, a procedura je takva da morate kupiti kartu za privatnu zabavu, na kojoj možete da zamezite i popijete piće, nakon čega se pojavljuju muzičari koji podižu atmosferu i prave šou.

žurka, ruska žurka, kvartiriniki
foto: Twitter/X printscreen

Na snimku koji je osvanuo na tviteru vidi se da je stan u kome se održavaju "kvartirniki" dupke pun, kao i da gosti sede čak i po policama i štokovima iznad vrata, dok ih muzičari zabavljaju.

“U Rusiji su pre par godina postali popularni kvartirniki", koncerti koji se održavaju po privatnim stanovima, kupiš kartu, popiješ piće, naručiš meze, promuvaš se okolo i u nekom trenutku se pojave muzičari s gomilom akustičnih instrumenata. Sad ruskih kvartirnika ima i u Beogradu“, navedeno je uz snimak.

Ovakve žurke odvijaju se iza zatvorenih vrata, a Beograđani kažu da im one nisu strane, već da se one godinama unazad održavaju u našoj prestonici:

žurka, ruska žurka, kvartiriniki
foto: Twitter/X printscreen

“Kvartirnika ima i u Beogradu. Rusi su nam doneli taj lepi običaj. Uostalom, to je najbolji način da se odvija bilo kakva kultura. Mi smo to godinama imali u klubu Akord, u Lole Ribara, mislili da svake srede idemo u kafanu, a u stvari bili na kvartirniku kod Ljube Živkova," samo su neki od komentara koji svedoče o tome.

Kurir.rs/Blic/Twitter/X

Bonus video:

02:57

GRAĐANI NOVOG PAZARA NAJMANJE ZARAĐUJU, A OKO NJIH SAMO NIČU NOVI STANOVI! Ekonomista otkrio: dišemo trenutno na leđima dijaspore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track