"STANODAVCI, NEMOJTE POSLE DA SE HVATATE ZA GLAVU" Banovački o odgovornosti vlasnika: Ovako radite i potpuno ste ZAŠTIĆENI
Foto: Shutterstock

kurir tv

"STANODAVCI, NEMOJTE POSLE DA SE HVATATE ZA GLAVU" Banovački o odgovornosti vlasnika: Ovako radite i potpuno ste ZAŠTIĆENI

Nekretnine -

Portali i novine puni su oglasa za iznajmljivanje stanova. Cene kirija vrtoglavo su rasle poslednjih godinu dana zbog platežne moći stranaca, pa su u fokus stavile pitanje zarade i poreza. Međutim, teško je ući u trag onima koji rentiraju stanove.

Banovački
foto: Kurir tv

Mr Milić Đoković, PR Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije u PKS i Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije u razgovoru o promenama u svetu nekretnina.

Banovački je istakao da svaki vlasnik komercijalizuje prostor, a isto tako plaća i svoje obaveze i da ne kasni sa svojim obavezama.

- Imamo saradnike koji nam kažu kako i kada dolaze gosti, kako se održava stan, posebno kada je reč o stanu na dan, pa preko turističke inspekcije možemo da damo neke prijave, ako se remeti red i mir. Najveći problem imamo ukoliko stan nije komercijalizovan i kada u stanu boravi više zakupaca i kada je u pitanju bezbednost zgrade. Imali smo i dosta azilanata u centru grada, pa nam je prava adresa bila sekretarijat za strance - rekao je Banovački.

01:37

STANODAVCI, NEMOJTE POSLE DA SE HVATATE ZA GLAVU Banovački o odgovornosti vlasnika: Ovako radite i potpuno ste ZAŠTIĆENI

Na pitanje voditeljke Olje Lazarević - Kako je to regulisano i kontrolisano zakonom sagovornik Đoković ističe sledeće:

- Mora da se menja naš mentalitet. Naša politika treba da bude ne represivna - nego stimulativna i da se evidentiraju podstanari ugovorom - rekao je, on dok Banovački kao upravnik kaže da mora da se obrati pažnja na određene probleme:

- Apelujemo na sastancima stambene zajednice da je vlasnik stana odgovoran za sve, nebitno ko je u stanu. Ukoliko se ne plaćaju računi, a to je vlasnik stana dogovorio sa podstanarima, mi ćemo tužiti vlasnika stana. E onda se oni hvataju za glavu, a obično ne daju prave informacije. Edukujemo i vlasnike stanova jer bolje je da rade legalno i da budu zaštićeni, nego da u nekom drugom slučaju dolazi do većih problema - rekao je Banovački.

Kurir.rs Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

54:33

REDAKCIJA 12.09.2023. 3.DEO

Bonus video:

54:33

REDAKCIJA 12.09.2023. 3.DEO

Bonus video:

01:07

OBUCITE SE ZA NEZGODU, A NE ZA VOŽNJU Saveti dr Jevtića za smanjenje rizika od pada: Ovo je rekao za provlačenje kroz gužvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track