ČAČAK - Da se snovi zaista ostvaraju ukoliko u to verujete na najbolji način pokazuje mlada Čačanka Đurđa Đukić. Oduvek je maštala da njene kreacije jednog dana nose mnoge dame, a njen brend nastao je 2018. godine dok je studirala žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka. Prvo je šila kačkete, a sada je ponosna vlasnica divnih odevnih komada koji slave ženstvenost i romantiku.

- Prvu haljinu kreirala sam 2019. godine i odmah, nakon toga, je i prodala. Žene iz naše zemlje, ali i van naših granica su počele jako da se interesuju za komade, jer ih je privlačila pre svega unikatnost svakog modela, a potom i pažljiv odabir materijala, ručno rađeni detalji i ostavljanje ličnog pečata kao krunu svakog rada. Zatim sam svoje kreacija počela da izlažem u renomiranim prodajnim objektima i to je bila odskočna daska za moj „mali biznis“, priseća se za RINU mlada talentovana Đurđa.

1728807286_cacak-djurdja-kreacije-moda3.jpg
RINA 

Nagrada za veliki uloženi trud i rad stigla je ove jeseni, jer je ovogodišnji čuveni modni događaj „Serbian Fashion Week” koji se održava u Novom Sadu otvorila upravo mlada dizajnerka iz Čačka. Đurđa ističe da je nedelja mode prilika da svaki dizajner pokaže sebe kao nekoga ko je jedinstven u svetu mode i dizajna.

- Sa političkih nauka prešla sam na bavljenje modom i to je nešto čime ću se ja sigurno u budućnosti baviti. Inače, teško je doći iz unutrašnjosti u Beograd i Novi Sad, generalno i otvoriti modnu reviju i to je zaista kruna mog rada. Zaista biti dete iz unutrašnjosti koje se pojavljuje među veliki dizajnerima i imenima u svetu mode, među vrhunskom konkurencijom, velika je stvar i nije lako”, rekla je Đurđa.

1728807287_cacak-djurdja-kreacije-moda5.jpg
RINA 

Mlada dizajnerka je istakla da su na snazi svi modni trendovi, međutim, kao i svake i ove sezone, postoje boje koje su aktuelne. Prokomentarisala je i popularnost isključivo jedne boje na društvenim mrežama.

RINA Kreacije Đurđe Đukić

Bordo je boja koja je najaktuelnija ove sezone, nakon nje siva, bež, kamel boja koja je uvek bila aktuelna kada je jesen u pitanju, ali sada baš forsiraju ove boje. Inače bež i bordo su dva najpopularnija trenda trenutno. Inače, svim damama poruka da budu svoje i da se ne drže slepo ovih dveju boja. Važno je da svaka žena bude jedinstvena i drugačija, da se oblači po svom osećaju i nahođenju, a ne da striktni prati trendove”, zaključila je ova mlada čačanaska dizajnerka.

Kurir.rs/RINA