MOGU DA ZARADE I 20.000 DOLARA GODIŠNJE Upoznali se u kontejneru i sad zajedno kopaju po smeću: Ćerka im spava u krevetu sa otpada
Foto: Printscreen/Instagram/loveinthedumpster

MOGU DA ZARADE I 20.000 DOLARA GODIŠNJE Upoznali se u kontejneru i sad zajedno kopaju po smeću: Ćerka im spava u krevetu sa otpada

Moj biznis -

Dejv Šefild (35) i njegova supruga Erin (39) upoznali su se na dnu kontejnera. Doslovno. Naime, njih dvoje zbližili su se još 2009. godine tokom studentskih dana, kada je Dave pohađao na univerzitetu u Buffalu, a Erin je radila u lokalnoj prodavnici bicikala.

Jednoga dana prebirao je po hrpi smeća u potrazi za nečim vrednim, kad ga je Erin ugledala i obratila mu se. Taj ceo dan proveli su, ispričala je Erin za SWNS, u ‘dumpster diving-u‘, što je izraz za kopanjem po smeću sa željom pronalaska robe s velikom vrednošću.

Vremenom je njihovo prijateljstvo preraslo u nešto više, nastavili su zajedno da kopaju po otpadu, venčali se i nedavno dobili prinovu, prenosi NY Post.

Ovaj par lovaca na otad saznao je da čeka bebu 2023. godine, a dobili su curicu Evelin. Zbog nje imaju novi fokus na otpadu: pronašli su krevetić u kojem ona sada spava, dečju ljuljašku... I jedva čekaju, kako su rekli, da joj požele dobrodošlicu u porodični posao.

"Novi prenosni krevetić koštao bi 150 dolara. Pronašli smo ga u dugom kontejneru u zadnjem delu velike robne kuće gde su bacali sve dečje stvari", ispričala je Erin koja je zbog Evelin uzela malu pauzu od kopanja po kontejnerima, a inače radi i tradicionalniji svakodnevni posao kao koordinator dobrotvornih organizacija.

Dejv nastavlja da kopa po smeću. Od toga je napravio posao: prvo su iskorišćavali velike količine stvari koje su studenti ostavljali za sobom na kraju semestra, dok su tokom pandemije počeli da prodaju pronađeni nameštaj, staro gvožđe... Sada, procenjuje Dejv, mogu da zarade 20.000 dolara godišnje. Neke stvari, međutim, odlučuju da zadrže, prenamene...

"Pronašao sam ruže u kontejneru za našu godišnjicu - bile su savršene, čak nisu bile ni stare", priznao je Dave.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track