SRPSKI GRAĐEVINAR HIT U SVETU! Usled ratnih previranja došao na ideju: gradi NUKLEARNA SKLONIŠTA i zovu ga ŽIKA BOMBA s razlogom
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

nudi 3 modela

SRPSKI GRAĐEVINAR HIT U SVETU! Usled ratnih previranja došao na ideju: gradi NUKLEARNA SKLONIŠTA i zovu ga ŽIKA BOMBA s razlogom

Moj biznis -

Srpski građevinar, koji živi i radi u Austriji, Živojin Trufinović zvani Žika Bomba, došao je na ideju da usled ratnih previranja širom sveta svojim sugrađanima pomogne tako što će im, po želji i ponuđenim dimenzijama, graditi nuklearna skloništa.

Na ovu ideju je došao nakon saznanja da će Evropa imati svoju atomsku bombu, što je kako kaže uticalo na stanovništvo da se za ovakav vid nekretnine znatno više zainteresuje.

- Već sada imam 3 predugovora sa kupcima, sva 3 skloništa biće izgrađena u Austriji, jer sam informaciju o ovom poslu u Nemačku plasirao tek pre mesec dana – započeo je Žika.

Živojin Trifunović, nuklearno sklonište, Žika Bomba
foto: Privatna Arhiva

Dodaje da ovakvih skloništa u Austriji gotovo i nema, jer je većina porušena ili znatno oštećena za vreme Drugog svetskog rata.

- Ljudima je palo na pamet da imaju bezbednu lokaciju za svoje najmilije u slučaju da dođe do ratnih razaranja, a moja firma nudi takvu uslugu, u suštini ponovne izgradnje skloništa ukopanog u zemlju, sa visinom plafona do 2 i po metra – objašnjava nam.

- Za sada imamo u ponudi 3 modela, od 9, 18 i 30 metara kvadratnih, ali u zavisnosti od želja kupaca objekat može biti i prostraniji.

Dodao je da će u slučaju opasnosti boravak u skloništu biti moguć najviše 14 dana, i da će svaki "podrum" biti opremljen potrebnim nameštajem, da će sadržati i mokri čvor (čak i tuš), kao i potrebno mesto za odlaganje hrane i čuvanje pijaće vode u staklenim flašama.

Žika Bomba ističe da je jedan od predugovora posebno zanimljiv, jer će ga dve komšijske kuće zajednički finansirati, cena će zavisiti i od veličine objekta i opremljenosti istog. U saradnji sa firmom koja se bavi prodajom opreme namenjenom za ovakve delatnosti on kreće u realizaciju započetog, ali planira i da u rodnoj Srbiji ponudi ovu uslugu svojim sunarodnicima, ukoliko nekome to bude bila želja.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track