NEMANJA U INAT SVIMA NIŠLIJAMA SLUŽI SUŠI! Žali što nema svežu ribu ko Japanci, ali NAŠAO JE RECEPT zbog koga je omiljen u gradu
Foto: Shutterstock

kurir tv

NEMANJA U INAT SVIMA NIŠLIJAMA SLUŽI SUŠI! Žali što nema svežu ribu ko Japanci, ali NAŠAO JE RECEPT zbog koga je omiljen u gradu

Moj biznis -

Poslednjih godina, Nišlije su počeli da eksperimentišu sa svojim kulinarskim ukusima, napuštajući tradicionalne obroke poput roštilja ili bureka. Novi trend koji osvaja njihove tanjire je japanska hrana, posebno suši. Zašto je suši postao tako intrigantan?

Nemanja Trajković, zaljubljenik u japansku kulturu, svoju ljubav preneo je i na sugrađane. U razgovoru za našu televiziju, Nemanja otkriva: - Trenutno pravim jednu vegansku rolnicu, opciju koju ljudi uglavnom biraju kada se boje da probaju svežu ribu ili nešto, da kažem, tradicionalnije.

Prema Nemanjinim rečima, ključno je prilagođavanje našim tradicionalnim ukusima:

- Ovo je pirinač koji je začinjen sa posebnim sirćetom koje je pripremljeno sa određenom količinom šećera, soli i mirinom, odnosno pirinčanim vinom za kuvanje. Ovo je, da kažem, opet prilagođeno nekim našim uslovima, odnosno našem području zbog toga što nema, da kažem, sveže ribe.

05:22

U NIŠU ODLEPILI SUŠIJEM, ZBOG SAMO JEDNOG SASTOJKA: Suši majstor za Kurir OTKRIO šta je URADIO da ga i najtradicionalniji ZAVOLE

Često se smatra da Srbi preferiraju obrađenu hranu, ali sve više njih se okreće sušiju. Uprkos početnim predrasudama prema sirovoj ribi, u svom restoranu, Nemanja je stvorio raznovrsne suši opcije, od tradicionalnih sa svežom ribom do veganskih varijanti, prilagođavajući se različitim ukusima:

- Imamo neke druge opcije, recimo, kao što je neka kranči rolnica, rolnica koja se prži, što je još više, da kažem, prilagođena nekim našim, da kažem, ukusima - istakao je.

Kurir.rs/Kristina Krstić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:25

ŠTA?! KATARINA GRUJIĆ ŠOKIRALA SUPRUGA! Sasvim otvoreno progovorila o ljubavnim problemima: Mogu samo da budem JOŠ BOLJA RIBA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track