SVAKE NEDELJE KUPOVALA 100 KRASTAVACA, NI MANJE, NI VIŠE: Sve dok joj šef samoposluge nije zabranio! Džaba objašnjavala šta će joj
Foto: EPA/NEIL HALL

imaju li trgovci na to pravo?

SVAKE NEDELJE KUPOVALA 100 KRASTAVACA, NI MANJE, NI VIŠE: Sve dok joj šef samoposluge nije zabranio! Džaba objašnjavala šta će joj

Moj biznis -

U poznatom trgovinskom lancu rečeno joj da to više ne može da radi. Zašto?

Priča o ženi koja je svake nedelje kupovala 100 krastavaca, izazvala je veliko interesovanje na mrežama. Većinu je interesovalo šta, aman, radi s njima, a bilo je i onih koje je zanimalo koliko para daje na tu kupovinu, a onda joj i zvanično rečeno da preteruje.

Liza Ferns (49) iz engleskog grada Kirbi našla se u medijskoj žiži početkom ove godine kao žena koja je svake nedelje kupovala 100 krastavaca u poznatom trgovinskom lancu, a onda joj je rečeno da to više ne može da radi.

Majka dvoje dece kazala je lokalnim medijima da joj je prišao šef prodavnice i “zabranio” da kupi krastavce.

“Svake nedelje, već tri godine dolazim u prodavnicu u 10 ujutru, jer mi trebaju sveži krastavci. Menadžer je istrčao sa zadnje strane, rekao da kupujem previše voća i povrća, i da tako ne može”, svojevremeno je ispričala. Ona se požalila da je morala da obiđe još tri različite prodavnice kako bi nabavila krastavce, preneo je Dejli star (Daily Star).

Liza koristi popularno povrće za pravljenje sokova za detoksikaciju koje prodaje. Otkrila je da svake nedelje troši šezdesetak evra na kupovinu. “Ljudi me obično čudno gledaju i verovatno se pitaju ‘šta radiš’”, dodala je.

Pošto je Lizina priča osvanula u medijima oglasio se i predstavnik trgovinskog lanca, koji je istakao da nisu veletrgovina.

“Kao supermarket želimo da osiguramo da svi kupci imaju pristup proizvodima koji su im potrebni, i stoga, nažalost, nismo u mogućnosti da olakšamo kupovinu na veliko”.

Kurir.rs/Telegraf/Daily Star

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja