MAJKROSOFT OTPUŠTA 1.900 RADNIKA: Ovaj sektor ponovo na udaru - Nastavlja se trend otkaza!
Foto: Profimedia

šok

MAJKROSOFT OTPUŠTA 1.900 RADNIKA: Ovaj sektor ponovo na udaru - Nastavlja se trend otkaza!

IT Biz -

Kompanija Majkrosoft bi ove nedelje trebalo da otpusti 1.900 zaposlenih u dve kompanije iz oblasti gejming industrije. Ovaj novi talas otpuštanja samo je nastavak prošlogodišnjeg trenda u toj tehnološkoj kompaniji, preneo je Rojters.

Pomenuto zatvaranje radnih mesta predstavlja oko osam procenata gejming industrije Majkrosofta i uglavnom će se odvijati u kompanijama Aktivižn Blizard i Ksbok, pre svega u prvoj od te dve, navodi se u izveštaju koji je potpisao šef odeljenja kompanije za gejming Fil Spenser.

Gejming
foto: Shutterstock

UGOVOR VREDAN 69 MILIJARDI DOLARA

Predsednik Blizarda Majk Ibara i direktor za poslove dizajna Alen Adham takođe napuštaju kompaniju, napominje se u saopštenju. Ova vest dolazi nekoliko meseci nakon što je Majkrosoft zaključio ugovor vredan 69 milijardi dolara za Aktivižn Blizard.

Tehnološki gigant sa sedištem u Redmondu, u saveznoj državi Vašington, povećavao je svoju moć na tržištu video-igara najprodavanijim naslovima, uključujući „Kol of Duti”, kako bi se adekvatnije nadmetao sa liderom u toj industriji - kompanijom Soni, prenosi Tanjug.

(Kurir.rs/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja