BACIO OKO: Šeik Al Hamad merka Lučicu
Foto: Kurir

Kraljevski rođak u poseti

BACIO OKO: Šeik Al Hamad merka Lučicu

InfoBiz -
Tokom kratkog boravka u Budvi bio je smešten u predsedničkom apartmanu bečićkog hotela "Splendid"

PODGORICA - Šeik Al Hamed, rođak vladajuće kraljevske porodice iz Arapskih Emirata, zainteresovan je za kupovinu velikog zemljišnog kopleksa u uvali plaže Lučica.

Šeik Hamed Bin Ahmed Al Hamed je, kako se navodi, boravio u jednodnevnoj poseti Budvi kako bi nastavio pregovore o kupovini te uvale u kojoj osim Budvanske rivijere, zemlju ima i nekoliko staromeštanskih porodica i of šor kompanija. Inače, ovo je druga poseta šeika Crnoj Gori.

Prvi put, on se u julu sastao sa premijerom Milom Đukanovićem, nakon čega je imao višesatne razgovore sa gradonačelnikom Budve Lazarom Rađenovićem.

Prvi čovek Budve je ovoga puta bio glavni domaćin, a sa njim je šeik i počeo pregovore, navodi list i podseća da su u julu šeiku bile predstavljene sve atraktivne lokacije na Budanskoj rivijeri, kao i da mu se najviše dopala uvala Lučice. Al Hamed, koji je i predsednik "Al Quadra Holding Group", investicione kompanije vlade iz Abu Dabija, ranije je bio direktor "Arcapita banke".On je i jedan od vodećih akcionara lanca hotela "Šeraton".

Odmah nakon razgovora šeik je u sredu otputovao iz Budve, dok su njegovi saradnici ostali kako bi se upoznali sa svim detaljima moguće saradnje i načina ulaska u crnogorsku hotelsku industriju. Al-Hamed je tokom kratkog boravka u Budvi, bio smešten u predsedničkom apartmanu bečićkog hotela "Splendid".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track