Jedan od najvećih makedonskih maloprodajnih lanaca Stokomak, planira da uđe na srpsko tržište. Stokomak je osnovao centralu za Srbiju koja se nalazi u Nišu, dok je nedavno kupio i internet domen za srpsko tržište. Još uvek nema zvaničnih informacija kada bi Stokomak mogao da otvori prve markete i u kojim gradovima.

Stokomak je 5. oktobra u Severnoj Makedoniji otvorio svoj najmoderniji objekat koji se nalazi u Kumanovu. Moderan diskont prostire se na više od 1.000 kvadrata i kupcima nudi širok asortiman od oko 1.600 prehrambenih i neprehrambenih artikala.

Kompanija Stokomak osnovana je 1997. godine i danas je jedna od najvećih makedonskih trgovačkih grupacija sa ukupno 73 objekta širom Severne Makedonije.

Podsetimo, ulazak na srpsko tržište planira i francuski lanac Carrefour preko svoje pridružnice i partnera u Grčkoj koji je već osnovao kompaniju u Srbiji.

Pored Carrefour-a, za srpsko tržište zainteresovan je i italijanski trgovac Eurospin ali i najveći poljski lanac Zabka. Prema saznanjima portala Retail Serbia, još jedan evropski lanac planira ulazak čije bi prodavnice mogle da budu otvorene već krajem tekuće ili početkom sledeće godine. Krajem aprila u Srbiju je ušao i nemački lanac Mix Markt sa tri marketa.

biznis.kurir.rs/Retail Srbija