Velja Ilić obišao najveći most na svetu

Peking

Velja Ilić obišao najveći most na svetu

InfoBiz -
Ministar u Kini sa Eksim bankom dogovara finansiranje Koridora 11

PEKING - Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić obišao je najveći most na svetu „Jiaozhou Bay Bridge“, koji je radila "Šandong haj-spid grupa" sa kojom je Vlada Srbije potpisala ugovor o izgradnji Koridora 11.

„Nalazimo se na najvećem mostu na svetu koji je dug 42,5 kilometara. Iza nas se vidi petlja gde se razvrstava saobraćaj sa više autoputeva koji se ukrštaju i vode ka obližnjim mostovima“, rekao je Ilić prilikom obilaska mosta.

Ministar, koji se nalazi u višednevnoj poseti Kini gde sa Eksim bankom dogovara finansiranje Koridora 11, rekao je da sada već čuveni most predstavlja možda najveći građevinski poduhvat koji je ikada izveden.

Ministar Ilić se tokom posete Kini, dan ranije, sastao sa čelnim ljudima „Šandong grupe“, Meng Jangom, generalnim direktorom CSI (Čajna Shandong Internacional Ekonomik and Tehnikal Cooperejšn Grup) i predsednikom "Šandong haj-spid grup" Sun Liangom.

Jang je izjavio da će se kompanija pored Koridora fokusirati i na investicije i finansiranje građevinskih projekata u Srbiji, istakavši da su u toku pripremni radovi za početak izgradnje Koridora 11 i da se istovremeno radi na ispunjavanju standarda propisanih od strane kineske vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track