Dačić i Papuljas na poslovnom forumu
Foto: Tanjug

Dačić i Papuljas na poslovnom forumu

InfoBiz -
Drugog dana zvanične posete Srbiji, grčki predsednik sastaće se i sa patrijarhom Irinejem

BEOGRAD - Predsednik Grčke Karolos Papuljas danas će, drugog dana dvodnevne zvanične posete Srbiji, prisustvovati Grčko-srpskom poslovnom forumu, u čijoj organizaciji učestvuje i Ambasada Grčke, a koji će biti održan u Hotelu "Hajat" na kome će govoriti i premijer Srbije Ivica Dačić.

Nakon toga, Papuljas će se sastati s patrijarhom srpskim Irinejem.

Papuljas je juče poručio da Grčka snažno podržava dodeljivanje datuma za početak pristupnih pregovora Srbije sa EU, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je Srbija učinila sve da ispuni uslove na evropskom putu i da je "lopta sada u evropskom dvorištu". Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić upoznao je Papuljasa sa aktivnostima koje Srbija preduzima na ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji i poručio da očekuje pozitivnu reakciju Brisela.

"Doneli smo odluke koje su od istorijskog značaja za budućnost Srbije i regionalnu sigurnost i očekujemo pozitivnu reakciju Evropske unije", ocenio je premijer.

Predsednik Grčke je istakao tradicionalno prijateljstvo naših naroda i podršku Grčke evropskom putu Srbije. Predsednik Grčke poručio je juče, u razgovoru s predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, da će Grčka uvek biti uz Srbiju i da će joj pružati pomoć u razumevanju i primeni evropskih standarda.

Papuljas je istakao da je Srbija pokazala veliku hrabrost kada su u pitanju pregovori o Kosovu i Metohiji i izrazio uverenje da će to umeti da cene evropski partneri, ali i vlasti u Prištini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja