BANKE PRIHVATILE: Olakšice za otplatu kredita u švajcarcima

BANKE PRIHVATILE: Olakšice za otplatu kredita u švajcarcima

InfoBiz -
Narodna banka Srbije preporučila je bankama da korisnicima stambenih kredita u švajcarskim francima omoguće da u periodu od tri godine otplaćuju kredit u manjim ratama od prvobitno ugovorenih

BEOGRAD - Upravni odbor Udruženja banaka Srbije prihvatio je preporuke Narodne banke Srbije o olakšicama za otplatu kredita u švajcarskim francima, izjavio je danas generalni sekretar UBS-a Veroljub Dugalić.

Dugalić je kazao da će u saradnji s NBS u narednih nekoliko dana biti pripremljeno standardizovano rešenje koje će biti preporučeno svim bankama.

"Potrudićemo se da to rešenje u što kraćem roku bude dostupno svim bankama, kako bi mogle da pipreme ugovore sa klijentima", rekao je Dugalić.

On je dodao da će bankama trebati vremena da pripreme nove ugovore za otplatu kredita u švajcarskim francima, ali da je uveren da će taj posao biti završen do 1. avgusta, kao što je i preporučila NBS.

Narodna banka Srbije preporučila je bankama da korisnicima stambenih kredita u švajcarskim francima omoguće da u periodu od tri godine otplaćuju kredit u manjim ratama od prvobitno ugovorenih. Odluka se prvenstveno odnosi na stambene kredite indeksirane u švajcarskim francima, protivrednosti do 80.000 evra.

Prema informacijama poslovnih banaka, ukupni krediti u švajcarskim francima u Srbiji iznose između 800 i 900 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track