Vučić: Hoćemo Simens u još tri fabrike u Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

Vučić: Hoćemo Simens u još tri fabrike u Srbiji

InfoBiz -
Borimo se za Srbiju. Kada dobijemo taj datum, ono oko čega ćemo im dosađivati i boriti se jesete da hoćemo Simens, ali ne samo u Subotici, već u još tri fabrike u Srbiji, hoćemo Boš, rekao je Vučić

KOSJERIĆ - Lider SNS Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Srbija u junu, na Vidovdan, dobiti datum za otpočinjanje pregovora sa EU i poručio da će prvi zadatak vlade nakon toga biti svakodnevna borba za dovođenje investitora u Srbiju.

"Borimo se za Srbiju. Kada dobijemo taj datum, ono oko čega ćemo im dosađivati i boriti se jesete da hoćemo Simens, ali ne samo u Subotici, već u još tri fabrike u Srbiji, hoćemo Boš", rekao je Vučić.

"Pokažite da Srbiju doživljavate kao partnera, a mi ćemo pokazati da možemo da budemo pouzdani, da možemo da imamo najbolje moguće zakone, da možemo da poštujemo vaša ulaganja i da vi ovde mozete da zaradite. Ako to budemo uspeli, imaćemo šansu da stvorimo modernu Srbiju", istakao je lider SNS.

Vučić, koji je i prvi potpredsednik vlade, rekao je na predizbornom skupu u Kosjeriću da SNS vodi računa samo o interesima zemlje.

"Kada razgovaram večeras i sa (Gvidom) Vesterveleom i u sredu sa (Sergejom)Šojguom, u četvrtak s (Vladimorom) Putinom i kada predsednik (Tomislav) Nikolić razgovara i kada svi mi razgovaramo, vodimo računa samo o interesima našeg naroda i o našoj zemlji, nikada ništa ne tražimo za sebe, za našu političku stranku", naglasio je lider naprednjaka.

Uoči lokalnih izbora u Kosjeriću 26. maja, on je obećao nove investicije i u tom gradu kako bi se pomogao razvoj ove opštine i zaustavio odlazak mladih iz mesta.

Iako se u Srbiji još teško živi, uspeli smo da nešto pokrenemo i tu nećemo stati dok ne stvorimo Srbiju u kojoj će svako biti siguran u svoju i budućnost svoje dece, poručio je Vučić.

"Pokrenuli smo nekoliko teških i velikih stvari sa kojima niko pre nas nije hteo da se uhvati u koštac - od Agrobanke, Miškovića i sada Galenike.Dokazali smo da gradimo Srbiju u kojoj nikoga neće zaštiti politička pripadnost, ako je počinio neko krivično delo", rekao je lider naprednjaka.

Vučić je na mitingu u Kosjeriću najavio i da će do kraja ove godine biti završeno pitanje svih 24 spornih privatizacija i najavio nastavak borbe protiv korupcije i kriminala.

"Nama su potrebne godine da analiziramo sve privatizacije koje su na pljačkaški način u Srbiji sprovedene. Obećavam da ćemo do kraja 2013. godine završiti 24 predmeta o kojima je govorila Verica Barać, a o kojima drugi nisu mogli ni da govore, a kamoli nešto da rade", rekao je Vučić.

On je naglasio da danas svi u Srbiji znaju da se ne isplati krasti i da se zakon mora poštovati.

Na završnom stranačkom mitingu u Kosjeriću govori li su i lider Nove Srbije Velimir Ilić, potpredsednica Glavnog odbora SNS Zorana Mihajlović i član Glavnog odbora SNS Goran Peruničić.

Na lokalnim izborima 26.maja u Kosjeriću SNS nastupa zajedno sa koalicionim partnerima Novom Srbijom i DS S-om.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track