Srpski Davos počeo sa Bože pravde

20. Kopaonik biznis forum

Srpski Davos počeo sa Bože pravde

InfoBiz -
Ulazak premijera Dačića u salu pozdravljen aplauzom. Forum otvorio Aleksandar Vlahović, na Kopaonik stigli Dinkić i Kalanovićeva

KOPAONIK - Jubilarni, 20. Kopaonik biznis forum, pod naslovom "Reindustrijalizacija i povezane teme", na kojem učestvuje više od 500 privrednika iz zemlje i regiona, kao i državnih zvaničnika i predstavnika međunarodnih institucija, počeo je uz intoniranje himne "Bože pravde".

Forum je otvorio Aleksandar Vlahović, a ulazak premijera Ivice Dačića u salu pozdravljen je aplauzom. Na Koaponik su stigli i ministri Mlađan Dinkić i Verica Kalanović.

Ovogodišnji Biznis forum koji će trajati do 15. marta, održava se pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, a u organizaciji Saveza ekonomista Srbije (SES) i Udruženja korporativnih direktora Srbije (UKDS).

Uvodna izlaganja imaće premijer Srbije Ivica Dačić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Prvog dana skupa biće reči o ulozi industrijskog sektora, stranim investicijama, ekonomskom oporavku zemlje, a učestvovaće ambasadori zemalja EU, predvođeni šefom Delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom, kao i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi.

Forum neformalno već otvoren koktelom

Kopaonik biznis forum 2013, koji će okupiti više od 500 učesnika, već je neformalno otvoren koktelom dobrodošlice.Vlahović, poželeo je sinoć dobrodošlicu svim učesnicima i gostima, i rekao da biznis forum na Kopaoniku ove godine slavi značajan jubilej - 20 godina. On je naglasio da je SES protekliih godina stalno unapređivao kvalitet ovog značjanog skupa.Domaćin neformalnog skupa održanog sinoć na Kopaoniku, vlasnik „MK grupe“ Miodrag Kostić, poželeo je dobrodošlicu svim učesnicima i gostima foruma.Učesnici Kopaonik biznis foruma izrazili su očekivanje da će "srpski Davos" definisati novi koncept ekonomske politike, sa posebnim osvrtom na proces reindustrijalizacije i ulogu države u njemu.

http://www.youtube.com/watch?v=FK-DAIVqeMg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja