Vučić: Njive za šeika nisu predmet restitucije

Novi Sad

Vučić: Njive za šeika nisu predmet restitucije

InfoBiz -
Takve izjave rezultat su nečije zle namere da svakog dana u javnost iznese nešto novo protiv prodaje poljoprivrednih kombinata kompaniji iz Emirata, kaže vicepremijer

NOVI SAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da nijedan komad zemlje poljoprivrednih kombinata, koje treba da kupi emiratska kompanija Al Dahra nije predmet restitucije.

Vučić je novinarima rekao da su takve izjave rezultat nečije zle namere da svako dana u javnost iznese nešto novo protiv prodaje poljoprivrednih kombinata kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Niko se u ovoj zemlji nije bunio kada su ti kombinati prodati za 23 miliona evra, a zatim uništeni. Mi ih u takvom stanju prodajemo za 100 miliona evra investitoru koji će dodatno u njih uložiti novac", rekao je Vučić.

On se zapitao kako neko, s obzirom na tu činjenicu, još ima obraza da prigovara ili je možda on sve što govori izmislio. Govoreći o istragama koje se vode u Razvojnoj banci Vojvodine i preduzeću ATP "Vojvodina", Vučić je naveo da vrlo brzo očekuje rezultate, najpre po pitanju istrage u ATP "Vojvodina".

"Najpre očekujem rezultate istrage u "ATP Vojvodina" a nakon toga i u Razvojnoj banci Vojvodine i Fondu za kapitalna ulganja", rekao je Vučić i dodao da je državnim organima bilo potrebno nekoliko meseci da dobiju dozvolu da uđu u ta preduzeća.

Potpredsednik Vlade Srbije je kazao da je danas u Novom Sadu imao priliku da razgovara sa poptpredsednikom Vlade Mađarske Tiborom Navračičem o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.

Prema njegovim rečima, razgovarali su o velikom projektu uspostavljanja "stvarne i mnogo brže železničke mreže" između Budimpešte i Begrada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track