NIS: Isplata dividendi u julu ili avgustu

Povećava proizvodnju

NIS: Isplata dividendi u julu ili avgustu

InfoBiz -
Odluku o tome kolika će biti vrednost dividende treba da donese Upravni odbor NIS

BEOGRAD - Građani Srbije koji imaju akcije u Naftnoj industriji Srbije (NIS) u julu ili avgustu mogu da očekuju isplatu dividende, rekao je direktor te kompanije Kiril Kravčenko.On je rekao da ne može da precizira kolika će biti vrednost dividende pošto o tome odluku treba da donese Upravni odbor NIS.

Kravčenko je rekao i da će ove godine NIS povećati količinu prerađene nafte, koja je prošle godine iznosila 2,3 tone, za pedeset odsto i najavio da ta kompanija planira isto povećanje i u naredne dve godine.

On je kazao da NIS kao najveći investitor u Srbiji planira povećanje izvoza u Bugarsku, Rumuniju i Bosnu i Hercegovinu i najavio moguću saradnju sa još dve države u regionu.

"Analiziramo sada Hrvatsku i Mađarsku, a čekamo i rešenje Vlade da se proširimo i na Kosovo i Metohiju. Ako to uspemo to znači da ćemo imati čitav region" kazao je Kravčenko.

On je demantovao tvrdnje pojedinih medija da se rezerve nafte u Srbiji previše eksploatišu i istakao da se od 2009. godine stalno povećavaju i proizvodnja i rezerve što je strateški interes Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track