Dačić: Stižu investicije iz Emirata
Foto: Beta

Strateški sporazum

Dačić: Stižu investicije iz Emirata

InfoBiz -
Premijer naveo da postoje zemlje u kojima je Tito i dalje čarobna reč koja otvara sva vrata, ali je dodao da Srbija mora da uradi i nešto posle Tita

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) sklopiti krovni sporazum o strateškoj saradnji."To je veoma važna kapitalna stvar, jer će možda biti vezivno tkivo koje će omogućiti da se razbiju veštačke barijere stvorene proteklih decenija da Srbija ima nešto protiv islamskog ili arapskog sveta", kazao je on novinarima prilikom obilaska radova na mosta na Dunavu Zemun-Borča.

Dačić je rekao da je prilikom posete delegacije UAE Srbiji razgovarano o investicijama u poljoprivredu, informacino-komunikacione tehnologije, energetiku, vojnu industriju, a bilo je reči i o preduzeću Jat tehnika. On je naveo da je sve u fazi preliminatrnih razgovora, ali nije želeo više da govori o investicijama dok ne budu dogovorene.

Dačić je istakao da je reč o ulaganjima, a ne o pomoći i kazao da Srbija i UAE imaju zajedničke interese iako su geografski udaljene i zemlje sa različitim mentalitetima.

On je podsetio da Srbija ima četiri stuba spoljne politike, ali da njima nije dovoljno rađeno."Želimo da obnovimo saradnju sa tradicionalnim prijateljima", rekao je on.

Dačić je naveo da postoje zemlje u kojima je Tito i dalje čarobna reč koja otvara sva vrata, ali je dodao da Srbija mora da uradi i nešto posle Tita i istakao da su UAE jedna od zemalja sa kojima se želi obnavljanje odnose i razvoj saradnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track