NIS otvorio prvu benzinsku pumpu u Rumuniji

Gasprom

NIS otvorio prvu benzinsku pumpu u Rumuniji

InfoBiz -
Dalji razvoj mreže pod novim brendom planira se i na teritoriji Bugarske i Bosne i Hercegovine

SANKT PETERBURG - Naftna industrija Srbije (NIS), ćerka-firma Gasprom njefta, otvorila je prvu benzinsku stanicu u Rumuniji, pod brendom Gasprom, saopšteno je iz kompanije.

Benzinska stanica se nalazi u gradu Sibiu, 300 kilometara od Bukurešta, na međunarodnom autoputu E68 Bukurešt-Budimpešta-Beč.

Do kraja 2013, kako je saopšteno, u Rumuniji će početi s radom više od 50 stanica. Operativno upravljanje mrežom benzinskih pumpi Gazprom na Balkanu obavlja NIS.Rumunija je druga evropska zemlja u kojoj su počele s radom Gazprom benzinske stanice, a prva je otvorena u Srbiji 19.decembra.

Dalji razvoj mreže pod novim brendom planira se i na teritoriji Bugarske i Bosne i Hercegovine. Do kraja 2013. godine, kako se navodi, Gazprom mreža na Balkanu može imati oko 100 benzinskih stanica.

Pored visokokvalitetnog goriva, maziva i širokog asortimana dodatne robe, na stanicama će postojati prodavnice, restorani, kafei, a potrošačima će na raspolaganju biti i druge usluge, između ostalog, bežični pristup internetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track