Predstavljanju knjige prisustvovaće i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić

BEOGRAD - Savet stranih investitora (FIC) u Srbiji u utorak će obeležiti 10 godina rada i predstaviti "Belu knjigu" koja daje sveobuhvatnu sliku poslovne klime u Srbiji iz ugla stranih investitora.

Kako se navodi u saopštenju FIC, u tom glasilu privatnog sektora postavljeni su prioriteti u ekonomskoj politici i iznete preporuke za poboljšanje uslova poslovanja u određenim sektorima.

Najavljeno je da će skupu prisustvovati i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, a desetogodišnji razvoj "Bele knjige" će ukratko predstaviti urednik te pubilakcije Mihailo Crnobrnja, dekan Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju.

U sklopu predstavljanja "Bele knjige 2012", nakon uvodnog dela, biće održana i panel diskusija na kojoj će najviši zvaničnici države sa članovima Upravnog odbora FIC-a razmeniti mišljenja o poslovnoj klimi u Srbiji.

Ove godine panelisti su guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević.

U saopštenju se podseća se da je FIC pre deset godina osnovalo 14 kompanija stranih investitora prisutnih u Srbiji koji su se okupili se oko zajedničke ideje da pruže doprinos unapređenju poslovnog okruženja u Srbiji.

Savet stranih investitora (www.fic.org.rs) osnovan je 2002. godine, uz podršku Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD). Okuplja vise od 130 kompanija koje su u Srbiju uložile više od 15,6 milijardi evra i zapošljavaju više od 89.000 ljudi.