GENERALNI DIREKTOR EPS OBIŠAO RADOVE U TERMOELEKTRANI 'KOSTOLAC B': Kapitalni remont za višegodišnji pouzdaniji rad
Foto: EPS

GENERALNI DIREKTOR EPS OBIŠAO RADOVE U TERMOELEKTRANI 'KOSTOLAC B': Kapitalni remont za višegodišnji pouzdaniji rad

InfoBiz -

Generalni direktor 'Elektroprivrede Srbije' Kostolac B obišao je radove na kapitalnom remontu bloka B1 u termoelektrani 'Kostolac B'.

- Prvi kapitalni remont na bloku B1 u Kostolcu od završetka revitalizacije 2014. godine počeo je u maju i smatra se jednim od najvažnijih poduhvata na obezbeđivanju sigurnog rada u narednim godinama postrojenja snage 350 MW. Obimni radovi teku planiranom dinamikom i biće završeni pre početka grejne sezone - rekao je Živković.

Dušan Živković
foto: EPS

Najviše poslova radi se na kotlovskom postrojenju zbog poboljšanja parametara, menjaju se delovi na Cevnom sistemu, radi se kapitalni remont turbogeneratora i rekonstruiše sistem snabdevanja vodom na postrojenju za pripremu i transport pepela i šljake. Osim toga, ugrađuje se sistem sekundarnih mera za redukciju azotnih oksida.

- Kapitalnim remontima poboljšavaju se karakteristike energetske efikasnosti blokova i ekološke performanse. Od svih angažovanih na remontu očekujem najviši nivo kvaliteta radova uz pridržavanje zadatih rokova. Izvođači radova su i domaće firme, a radovi nisu prekidani ni tokom velikih vrućina već su svi poslovi realizovani zahvaljujući dobroj organizaciju rada. U Kostolcu je u remontu i najstariji i najmanji blok A1, snage 100 megavata, koji bi trebalo da bude na elektroenergetskoj mreži početkom avgusta - naveo je Živković.

biznis.kurir.rs

Bonus video:

01:02

EPS PRODUŽIO ROK ZA PLAĆANJE RAČUNA, ostvarite popust do OVOG datuma! Spanić: Odluka donesena jer su građani redovne platiše!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja