POTROŠNJA VEĆA ZA 15 %, ALI STRUJE IMA DOVOLJNO: Iz EPS poručuju da nema razloga za brigu, Nikezić zlonamerno uznemirava javnost
Foto: Kurir/T.Ilić

reagovanje

POTROŠNJA VEĆA ZA 15 %, ALI STRUJE IMA DOVOLJNO: Iz EPS poručuju da nema razloga za brigu, Nikezić zlonamerno uznemirava javnost

InfoBiz -

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić ponovo uznemirava javnost paušalnim ocenama i zlonamernim insinuacijama o poslovanju „Elektroprivrede Srbije“.

Kao i svake godine i ovog leta u skladu sa Planom poslovanja rade se standardni, produženi i kapitalni remonti proizvodnih kapaciteta „Elektroprivrede Srbije“ kako bi sistem bio spreman da stabilno i pouzdano radi tokom naredne zimske sezone. Ovih dana u termo sektoru u toku su kapitalni remonti TENT A2 i „TE-KO Kostolac" A1 i B1, a u toku je i revitalizacija reverzibilne hidroelektrane „Bajina Bašta“.

Zvornik, Hidroelektrana
foto: Fejsbuk/Mali Zvornik info

EPS je na vreme isplanirao sve remonte i unapred je nabavljena energija po daleko povoljnijim cenama u odnosu na one koje se sada u javnosti pominju.

U danima kada je potrošnja električne energije veća i za 15 odsto u odnosu na prosek prethodnih godina, zbog većeg korišćenja klima uređaja, kroz optimizaciju rada elektroenergetskog sistema energija se nabavlja u satima kada je cena najniža.

U trgovini električnom energijom na slobodnom tržištu EPS nije ostvario gubitak kako insinuira Nikezić, naprotiv EPS je u ovoj godini ostvario profit od skoro 22 miliona evra, odnosno za toliko je više prodato energije nego što je kupljeno.

Ističemo da proizvodnja u našim elektranama funkcioniše sigurno i stabilno i da će EPS, kao i uvek, obezbediti dovoljno električne energije za građane i privredu Srbije.

biznis.kurir.rs

Bonus video:

09:55

TREBA LI DA ISKLJUČUJEMO UREĐAJE IZ STRUJE TOKOM NEVREMENA? Petar Kočović otkrio koja je najbolja zaštita u SUPERĆELIJSKOJ OLUJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track