NOVI ŠOK IZ NEMAČKE: Poznata kompanija priterana uza zid, kriza udara sa svih strana, odjednom otpustila PETINU ZAPOSLENIH
Foto: VINCENT JANNINK / AFP / Profimedia

haos

NOVI ŠOK IZ NEMAČKE: Poznata kompanija priterana uza zid, kriza udara sa svih strana, odjednom otpustila PETINU ZAPOSLENIH

InfoBiz -

Nemački proizvođač dušeka Emma otpustila je čak petinu zaposlenih!

Kompanija iz Frankfurta je saopštila da je 200 od 1.120 zaposlenih u filijalama širom sveta ostalo bez posla. Direktor kompanije navodi da su razlog otpuštanja teški uslovi na tržištu odnosno činjenica da su sektor e-trgovine i stambeni sektor nestabilni već dugi niz godina.

- Prilagodili smo naš plan uzimajući u obzir te faktore i ne planiramo nikakav rast za celu godinu. Moramo i da uskladimo našu organizacijsku strukturu s ovom strategijom - rekao je direktor kompanije za nemačke medije.

Emma je poznata po tome što kupci mogu da naruče dušek putem interneta koji će im biti dostavljen na kućnu adresu. Mogu i da ga vrate nakon 100 dana ako nisu zadovoljni.

Nemački mediji pišu kako su pritužbe kupaca u porastu od kraja 2023. godine. Kupci se žale da mesecima čekaju svoje proizvode i da im služba za korisnike nije bila lako dostupna.

Kompanija je inače osnovana 2013. godine i ima filijale u Kini, Porugalu, Meksiku, ali i na Filipinima. Pod brendom Emma Sleep prodaje dušeke i druge proizvode za spavaću sobu koji se mahom prave u Nemačkoj.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja