"PROSEČNA PLATA 1.400, PENZIJA 650 EVRA U NIŠU PRE KRAJA 2027. GODINE" Vučić: Samo je nebo GRANICA, potrebno je da radimo vredno
Foto: Nemanja Nikolić

"PROSEČNA PLATA 1.400, PENZIJA 650 EVRA U NIŠU PRE KRAJA 2027. GODINE" Vučić: Samo je nebo GRANICA, potrebno je da radimo vredno

InfoBiz -

NIŠ - Aleksandar Vučić je na skupu izborne liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra" u Sportskoj hali "Čair" u Nišu istakao da Niš može da ima prosečnu platu veću od 1.400 evra pre kraja 2027. godine.

- Ana je govorila o tome šta smo radili u Nišu, to je samo deo. Lično sam učestvovao u dovođenju 8 investitora u Niš. Govorili ste nam za aerodrom da želimo da ga uništimo. Znate li koliko je bilo putnika 2012. godine? 27.000. Znate li koliko je danas? 12 puta više. Bilo je 70.000 zaposlenih, a danas je formalno zaposlenih 90.000, a u Srbiji 500.000 ljudi više zaposleno.

Niš, SNS miting, miting u Nišu, Aleksandar Vučić
foto: Nemanja Nikolić

- Neću da govorim o tome da je Niš postao sedište auto-puteva. Četiri različita auto-puta se ovde rade i grade. Za 20 dana kreću radovi na obilaznici oko Niša. Radimo brzu prugu Niš-Beograd, zato što će to da dovede nove investitore. Ne zaboravite, prosečna plata u NIšu bila je 316 evra. Danas nije dobra i nije velika, ali je 780 evra, što je 150 odsto više nego što je tih 316 evra. Rašće i plate i penzije, zato što imamo dobru ekonomiju, zato što nismo lagali ljude, zato što smo otvarali fabrike i dovodili investitore.

- Znamo koliko smo se borili, koliko besanih noći smo imali da bi obezbedili nove investitore za Niš. Ovo kažem zato što imamo i planove, od naučnotehnološkog parka do stadiona Čair u koji ćemo uložiti 60 miliona evra, da bude prava lepotica i pre kraja godine krećemo u izgradnju Čaira.

Niš, SNS miting, miting u Nišu, Aleksandar Vučić
foto: Nemanja Nikolić

- Krećemo i u izgradnju porodilišta u Nišu, i to krećemo veoma brzo. Budžet grada je danas duplo veći nego što je bio pre 10 godina, ali ne zaboravite da celokupan budžet grada ne bi bio dovoljan da uradi jednu železniču obilaznicu, samo da znate koliko Srbija ulaže!

- Sve je do nas i vas. Ako se mi budemo trudili i borili, samo je nebo granica. Niš može da ima prosečnu platu veću od 1.400 evra pre kraja 2027.godine. Kao i penzioneri penzije preko 650 evra. Za to je potrebno da radimo vredno - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja