GRAD U KOMŠILUKU IMA PROCENTUALNO VIŠE MILIONERA NEGO BERLIN: Klub veći svake godine, a kompanije beleže sjajne rezultate
Foto: Profimedia

GRAD U KOMŠILUKU IMA PROCENTUALNO VIŠE MILIONERA NEGO BERLIN: Klub veći svake godine, a kompanije beleže sjajne rezultate

InfoBiz -

Informacija da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu buru reakcija u javnosti, a ovo mesto prozvano je 'gradom milionera'.

Ovaj podatak je izneo dr. Samir Vildić, predsednik UO Fondacije poduzetnika u BiH. Prema njegovim rečima, statistički (odnosno procentualno prema broju stanovnika) Živinice imaju mnogo više milionera nego jedan Berlin, odnosno imaju isto milionera kao jedan Keln.

Bosna i Hercegovina, Marke
foto: Janusz Pieńkowski / Panthermedia / Profimedia

Pomenuti portal je ranije, istražujući istinitost ovog podatka, došao do informacije da je u Živinicama u 2022. godini bilo 110 kompanija koje su imale prihode od preko milion maraka, iz čega su zaključili da je realno da ukupno u gradu ima više od 150 milionera.

Sada su objavili novi podatak. Prema ažuriranim informacijama, broj 'milionskih' kompanija u Živinicama je porastao u 2023. godini na 117.

Istovremeno, mnoge od ovih kompanija su poboljšale svoj rezultat – neke za po nekoliko miliona, a neke i za nekoliko desetina miliona maraka.

Ukupni prihodi ovih kompanija, dakle, značajno su porasli, kao i broj onih koji su se premašili spomenuti iznos u prihodima.

Iz svega valja zaključiti da je broj milionera u Živinicama prošle godine verovatno porastao za desetak građana koji su se priključili 'klubu milionera'.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track