HITNO SE POVLAČI NEKOLIKO SERIJA POZNATOG LEKA: Odmah da se jave lekaru pacijenti koji su ga koristili
Ilustracija, Foto: Shutterstock

HITNO SE POVLAČI NEKOLIKO SERIJA POZNATOG LEKA: Odmah da se jave lekaru pacijenti koji su ga koristili

InfoBiz -

Kompanija Bayer d.o.o., nosilac odobrenja za stavljanje u prodaju leka Iberogast oralne kapi, tečnosti (9 biljnih preparata), na zahtev Agencije za lekove i medicinske proizvode (HALMED) sprovodi postupak privremene obustave primene i distribucije serija DR08202, DR08606 i DR08250 predmetnog leka.

Predmetni postupak se sprovodi na osnovu prijave sumnje na nedostatak u kvalitetu leka, koji se odnosi na rezultat van granice specifikacije tokom ispitivanja stabilnosti. Obustava će važiti do okončanja provere, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Nisu primljene nikakve sumnje na neželjene efekte u vezi sa serijama leka u pitanju.

Na tržištu Republike Hrvatske postoje i druge serije ovog leka na koje suspenzija ne utiče, kao i drugi lekovi iz iste terapijske grupe. Pacijenti treba da se obrate svom lekaru ili farmaceutu ako imaju bilo kakva pitanja u vezi sa trenutnom terapijom.

Podsećamo da su zdravstveni radnici dužni da prijave HALMED-u svako neželjeno dejstvo leka, kao i nedostatke u kvalitetu leka. Pacijenti kod kojih je došlo do neželjenog dejstva leka mogu neželjeno dejstvo prijaviti i direktno HALMED-u, uz preporuku da se za svako neželjeno dejstvo koje primete, jave lekaru ili farmaceutu za savet kako da nastave terapiju.

(Kurir.rs/TPortal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track