GAZDE VAPE ZA OVIM RADNICIMA, PLAĆAJU IH DO 2.500 €: Rade bez slobodnog dana, čak i duple smene i ne žale se!
Foto: Shutterstock

POMAMA

GAZDE VAPE ZA OVIM RADNICIMA, PLAĆAJU IH DO 2.500 €: Rade bez slobodnog dana, čak i duple smene i ne žale se!

InfoBiz -

Traži se više od stotinu pica majstora i to najvećim delom na Jadranu, a poslodavci se nemilosrdno bore jedini s drugima kako bi osigurali da upravo dođu njima.

I dok se mnogi žale zbog malih plata i loših uslova, pica majstori mogu doslovno da biraju gde će raditi jer je reč o profesiji za koju se poslodavci otimaju i nude sve bolje uslove kako osigurali ostanak radnika.

Jedan od njih je i pica majstor Teo Supina koji je pre mesec dana počeo da radi u drugoj piceriji zbog boljih uslova rada.

Hrana, Zdravlje, Pica, Linija
foto: Shutterstock

- Često radimo bez slobodnog dana, duple smene, a ovde nije takav slučaj pa sam zato i došao - rekao je za RTL, prenosi Večernji list.

- Preko oglasa gotovo pa nikako ne možeš naći pica majstora. Spletom okolnosti, preko prijatelja, poznanika, preko nekoga čuješ da je nezadovoljan, da želi drugačije uslove, onda osluškuješ njihove probleme i što bi hteli, onda se prilagođavaš i pokušavaš da ga dovedeš - objašnjava vlasnik jedne picerije.

- Pre neki dan me je kontaktirao prijatelj da traže pica majstore u jednom restoranu. Kaže da je plata 2.500 evra, ali se radi devet sati bez slobodnog dana - ispričao je drugi pica majstor.

(Kurir.rs/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja