GRAM PAPIRA PLATILA KOLIKO I GRAM PROIZVODA: Gospođa skrenula pažnju radniku u marketu, nećete verovati šta je odgovorio
Foto: Profimedia

OSTALA U ČUDU...

GRAM PAPIRA PLATILA KOLIKO I GRAM PROIZVODA: Gospođa skrenula pažnju radniku u marketu, nećete verovati šta je odgovorio

Novčanik -

Mnogi ljudi znaju da se trgovci i trgovačke kuće na razne načine dovijaju kako bi svoj profit uvećale, a jednoj korisnici društvenih mreža je zasmetao ni manje ni više nego – papir za merenje hrane.

Reč je naravno o papiru koji se postavlja na vagu, na koji se kasnije stavljaju poručeni delikatesi, radi merenja i kasnijeg plaćanja.

prodavnica, vaga prodavnica, merenje prodavnica
foto: Printscreen/Facebook

Jedna korisnica usluga poznate trgovačke linije marketa je pri kupovini hrane primetila kako se na vagi pojavi pokazatelj merenja i papira prilikom njegovog postavljanja na tas.

- Radnik stavlja onaj papir na elektronsku vagu i pojavi se 4 grama… stignem i ja na red, kad moj papir meri 8 grama – navodi ona u objavi.

Kada je upitala radnika zašto meri njen papir kao "proizvod", odgovorio joj je da meri svaki proizvod na takav način.

Prodavnica, market, supermarket
foto: Shutterstock

- Jedan gram papira košta koliko i gram proizvoda koji se meri. Na primer buđavi sir košta 320 dinara za 100 grama, što znači da je 3,2 dinara papir… - napisala je ona i dodala još sličnih računica za drugačije primere.

Ona na kraju svoje objave poziva ostale mušterije da obrate pažnju na ovu pojavu, pritom se pitavši da li je i kojim slučajem naletela na neku vrstu prevare, i koju preostalu ambalažu naplaćuju u trgovačkim radnjama na sličan način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track