NEMCI TRAŽE OVE RADNIKE IZ SRBIJE I NUDE 15 EVRA PO SATU: Imaju 2 uslova! Zarade do 2.000 evra nude i Slovenci ovim zanatlijama!
Foto: Shutterstock

poslovi u inostranstvu

NEMCI TRAŽE OVE RADNIKE IZ SRBIJE I NUDE 15 EVRA PO SATU: Imaju 2 uslova! Zarade do 2.000 evra nude i Slovenci ovim zanatlijama!

InfoBiz -

Plata bravara u Sloveniji iznosi i do 2.000 evra mesečno, dok se satnica za električara u Nemačkoj i Austriji plaća od devet do 15 evra.

Naime, preko oglasa se traže radnici iz Srbije odnosno bravari za rad u Sloveniji.

- Tražimo bravara ili dva za rad u Sloveniji. Radi se u proizvodnji. Bavimo se strojarstvom i čeličnim konstrukcijama. Zapošljavamo na neodređeno vreme. Organiziramo i plaćamo smeštaj i papire. Kandidat mora odlično poznavati tehničke crteže i biti samostalan - radimo na zahtevnijim projektima. Neto plata od 1.600 do 2.000 evra - navodi se u oglasu na Infostudu.

Takođe na oglasima se traže i radnici odnosno električari za rad u Austriji i Nemačkoj.

- Tražimo električara za rad u Austriji i Nemačkoj. Opis posla: izrada elektroinstalacija (novi objekti, renoviranje/prilagođavanje, modernizacija/optimizacija), industrijski sistemi (slaba struja, automobilska industrija), radovi na elektroinstalacija u tunelima, solarne elektrane i paneli, održavanje - navodi se u oglasu i dodaje:

Hrvatska, plata
foto: Shutterstock, ilustracija

- Obezbeđujemo: izradu radne i boravišne dozvole, smeštaj, kompletnu opremu za rad, alat, htz, prevoz od Maribora (Slovenija).

Poželjno je da radnici poseduju diplome i da poznaju jezik.

- Ukoliko posedujete diplomu, mora biti na latinici (ne mora biti nostrifikovana) Na osnovu vašeg iskustva i znanja dogovaraće se cena radnog sata sa svakim pojedinačno, od devet do 15 evra po satu. Fond radnih sati je oko 180 sati, odnosno 3-4 nedelje, pa sledi povratak kući na sedam dana (s tim što postoji mogućnost dogovora ukoliko želite da produžite boravak, odnosno ako nemate potrebu da se vraćate kući) - piše u oglasu.

Ako se uzme u obzir da je fond radnih sati 180 po 15 evra po satu to je 2.700 evra mesečno.

Bonus video:

03:14

PREDSEDNIK VUČIĆ JE NAJAVIO DA ĆE DO 2027. GODINE PROSEČNA PLATA BITI 1.400 EVRA, A MINIMALNA ZARADA 650 EVRA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track