CENJKAĆEMO SE JOŠ: Bez kase na pijacama i narednoj godini, Poreska uprava presekla - pomera se rok za uvođenje fiskalnih računa
Foto: Profimedia

izašli u susret prodavcima

CENJKAĆEMO SE JOŠ: Bez kase na pijacama i narednoj godini, Poreska uprava presekla - pomera se rok za uvođenje fiskalnih računa

InfoBiz -

Svi oni koji se bave prodajom dobara i usluga na pijačnim tezgama i sličnim objektima, a saglasno odredbama Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja, još uvek nisu u obavezi da evidentiraju promet na malo i primljene avanse za promet na malo preko fiskalne kase, sve do 31. decembra 2024. godine, objavila je saopštenje Poreska uprava.

plaćanje, kasa, dinari, kupovina
foto: Filip Plavčić

Vodeći se Zakonom o fiskalizaciji, predviđeno je da svi registrovani poljoprivredni proizvođači, koji prodaju svoje proizvode, nisu obveznici fiskalizacije, dok su fiskalne kase imperativ za sve one preduzetnike koji na pijacama prodaju različitu vrstu robe široke potrošnje, prehrambene proizvode drugih proizvođača ili voće i povrće iz uvoza.

S druge strane, nakon dogovora sa Ministarstvom finansija, a na zahtev predstavnika pijačnih prodavaca, propisana je uredba kojom se rok za uvođenje fiskalnih kasa na pijacama produžava do kraja 2023. godine, odnosno sada je naknadno produžen do kraja 2024.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track