TRI STRANA INVESTITORA ULAŽU U VOJVODINU: Projekat vredan 80 miliona €, otvara se više od 100 radnih mesta, EVO šo čemu se radi
Foto: Shutterstock

novi pogoni

TRI STRANA INVESTITORA ULAŽU U VOJVODINU: Projekat vredan 80 miliona €, otvara se više od 100 radnih mesta, EVO šo čemu se radi

InfoBiz -

Američki Ecor Global i belgijski Somnis Bedding odlučili su da ulože 80 miliona evra u Novi Bečej, dok mađarski Jastreb otvara pogon u Malom Iđošu, u vrednosti od 11,5 miliona evra.

Kako je naveo pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, američka kompanija Ecor Global, koja se bavi proizvodnjom ekoloških ploča od poljoprivrednih ostataka, doći će u Novi Bečej. Sama izgradnja zahteva ulaganje koje vredi više od 70 miliona evra, kao i najmanje 100 novih radnih mesta.

Takođe, belgijska kompanija Somnis Bedding, koja se bavi proizvodnjom dušeka, odlučila je da investira u Novi Bečej preko 10 miliona evra, dok se samo u prvoj fazi očekuje zapošljavanje čak 120 radnika. S druge strane, u Malom Iđošu najavljena je izgradnja pogona za proizvodnju elektroda kompanije Jastreb, u koju će biti uloženo 11,5 miliona evra, a time će se otvoriti i 140 novih radnih pozicija.

dinari, novac, pare, srpski dinar, srpski dinari
foto: Shutterstock, Ilustracija

Sofić je uručio ugovore predstavnicima opština Mali Iđoš i Novi Bečej o sufinansiranju investicionih projekata u industrijsko-poslovnim zonama, njihove vrednosti od 230 miliona dinara.

Opredeljena sredstva usmerena su za infrastrukturno opremanje radne zone u Malom Iđošu i izgradnju dela saobraćajnice u industrijskoj zoni Izlaz u Novom Bečeju.

kurir.rs/biznis.rs

Bonus video:

01:34

Investitor iz Švajcarske o krahu banaka: Indirektno će uticati na Srbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track