OBJAVLJEN PORESKI KALENDAR ZA DECEMBAR 2023: Vodite računa, već na samom početku meseca ističe rok za plaćanje prve obaveze!
Foto: Shutterstock

poreske obaveze

OBJAVLJEN PORESKI KALENDAR ZA DECEMBAR 2023: Vodite računa, već na samom početku meseca ističe rok za plaćanje prve obaveze!

InfoBiz -

Poreski kalendar za decembar 2023. godine objaavljen je od strane Poreske uprave, i za naredni mesec on izgleda ovako:

5. 12. 2023.

Na samom početku meseca dostavljaće se obaveštenja o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike, kao i drugih zabavnih programa u novembru mesecu, na Obrascu OZU.

Takođe, dostavljanje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom na Obrascu IOSI, za novembar mesec i uplata sredstava.

Beograd, Invalidi, Invaliditet
foto: Shutterstock

11. 12. 2023.

Podnošenje poreske prijave poreza na premije neživotnih osiguranja na Obrascu PP-PPNO i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za mesec novembar, kao i podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost na Obrascu PPPDV i plaćanje PDV za 11. mesec od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV.

15. 12. 2023.

Polovinom meseca plaćaju se akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za novembar mesec.

Isto tako, podnose se obaveštenja preduzetnika o opredeljenju za isplatu lične zarade u 2025. godini, kao i obaveštenja da u 2025. neće vršiti isplatu lične zarade.

Tu je i plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za mesec novembar.

Podnošenje poreske prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, na Obrascu PP OD-O i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za mesec novembar.

novčanik, plaćanje, prazan novčanik, dugovi
foto: Shutterstock

Podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost, na Obrascu PPPDV i plaćanje PDV za mesec novembar.

Podnošenje Obrasca PID PDV 1 za novembar, ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV, koji pretežno vrši promet dobara u inostranstvu.

Plaća se i akontacija poreza na dobit pravnih lica za novembar, kao i obračunate akcize za period od 16. do 30. novembra, a podnose se i poreske prijave za obračun akcize za isti mesec, na Obrascu PP OA.

Plaćanje, Sahrane, Fiskalni Računi, Računi, Kockanje
foto: Shutterstock

Takođe, podnosi se prijava o obračunu akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za mesec novembar, na Obrascu PP OAEL i plaćanje akcize.

29. 12. 2023.

Za sam kraj godine, tu je plaćanje obračunate akcize za period od 1. do 15. decembra.

kurir.rs/eKapija.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track