Najnovije vesti

MINISTAR GORAN VESIĆ O AKCIJI PRIKLJUČI SE: Više od 8.000 građana podnelo uredne zahteve samo u Beogradu!
Foto: Printscreen/Happy TV

PODACI

MINISTAR GORAN VESIĆ O AKCIJI PRIKLJUČI SE: Više od 8.000 građana podnelo uredne zahteve samo u Beogradu!

InfoBiz -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da se do 29. septembra samo u Beogradu za legalno priključenje na komunalnu infrastrukturu podneto 8.038 urednuh zahteva od građana koji žive u nelegalno izgrađenim objektima i podsetio da prijave traju do 15. oktobra.

On je naveo da je ovo omogućeno izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju koje su donete na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da se to odnosi samo na građane koji sa svojim porodicama žive u nelegalno izgrađenim objektima, ali ne i na poslovne objekte niti na investitore.

- Prijavljivanje je počelo 15. septembra i za 14 dana, do 29. septembra, imali smo 8.038 urednih prijava samo u Beogradu. Prijave traju do 15. oktobra, a najveću navalu očekujem poslednjih sedam dana u skladu sa našim mentalitetom da obično stvarno radimo u poslednjem trenutku - rekao je Vesić.

Podsetio je da je resorno ministarstvo odštampalo brošuru u kojoj je navedena sva dokumentacija potrebna da bi se građani koji žive u nelegalno izgrađenim objektima prijavili za priključenje na komunalnu infrastrukturu i dodao da se brošura može naći na sajtu ministarstva i svih opština u Srbiji, kao i da se može preuzeti na šalterima opština.

- Prijava je veoma jednostavna. Svi koji sa porodicama žive u nelegalnim objektima mogu da dokažu da time rešavaju svoje stambeno pitanje, da nemaju drugu nekretninu i da dobiju pravo da se legalno priključe na struju, vodu, kanalizaciju, gas i grejanje - rekao je Vesić.

Naveo je da građani do 15. oktobra samo stiču pravo da dobiju legalne priključke, a da dinamika priključenja zavisi od kapaciteta nadležnog preduzeća i da će priključak plaćati kao i svi drugi građani, te pozvao sve da iskoriste ovu mogućnost i da se prijave.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track