ISTORIJSKI REZULTAT "ER SRBIJE": Ministar Goran Vesić: Više od tri miliona putnika od početka godine
Foto: Shutterstock

SAOPŠTENJE

ISTORIJSKI REZULTAT "ER SRBIJE": Ministar Goran Vesić: Više od tri miliona putnika od početka godine

InfoBiz -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure Goran Vesić izjavio je da je nacionalna avio kompanija “Er Srbija” po prvi put u svojoj istoriji u redovnom i čarter saobraćaju prevezla više od tri miliona putnika u toku jedne godine.

Ministar je naveo da je taj broj putnika ostvaren u petak, 15. septembra ove godine i istakao da je to najbolji rezultat od 2013. godine, od kada srpska nacionalna avio-kompanija posluje pod imenom “Er Srbija”.

Na taj način, dodao je Vesić, već u septembru je za sedam odsto nadmašen najbolji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika zabeležen u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini.

Goran Vesić
foto: Ministarstvo Građevinarstva

Ministar je podsetio da će u oktobru biti obeleženo 10 godina poslovanja pod imenom “Er Srbija” i naglasio da su rezultati koje ostvaruje ta kompanija potvrda dobre strategije iz 2013. godine.

Takođe, podsetio je da “Er Srbija” trenutno leti do više od 80 destinacija širom sveta, a da putnici imaju priliku da do željenih gradova stignu sa aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu, “Konstantin Veliki” u Nišu i “Morava” u Kraljevu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track