NIJE PAPREN SAMO POGLED, VEĆ I PIĆE PODNO ŽIČARE: Crnogorci rešili da zarade i tvrde: "Karta skupa, ali vožnja vredi svakog centa"
Foto: Printscreen YouTube

lovćen - kotor

NIJE PAPREN SAMO POGLED, VEĆ I PIĆE PODNO ŽIČARE: Crnogorci rešili da zarade i tvrde: "Karta skupa, ali vožnja vredi svakog centa"

InfoBiz -

Pogled na Boku sa Lovćena, mogućnost da se za 11 minuta stigne od Duba u Kotoru do Lovćena, lakši pristup Nacionalnom parku Lovćen za turiste, definitivno svrstavaju ponudu Žičare Kotor – Lovćen u red nezaobilaznih atrakcija za sve koji posete Crnu Goru.

Vožnja žičarom omogućava fascinantan pogled na tvrđavu Goražda, poluostrvo Vrmac, kotorski i tivatski deo zaliva, Lušticu, otvoreno more sve do Jaza, a posebno je impresivno u periodu zalaska sunca.

Od 14. avgusta, kada je počela da radi, interesovanje je veliko, ali za sada nema zvaničnih podataka da li je ispunjen projektovani kapacitet – 48 gondola na nivou 1.200 putnika po satu.

Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1.200 putnika po satu, a cena karte u jednom smeru za odrasle je 13 evra, dok je povratna 23 evra.

Žičara Crna Gora
foto: Printscreen YouTube

Na polaznoj stanici Dub u Kotoru je dosta posetilaca, inostranih turista, turista iz regiona, lokalnog stanovništva i dece.

– Ovo je veličanstveno, odlična stvar. Doduše, ima još dosta toga da se radi, ali ipak mnogo više da se vidi. Jednom rečju, ovo je atrakcija Crne Gore – kazala je Olga iz Kotora, koja se sa suprugom provozala žičarom.

Bračni par iz Beograda, Velimka i Dragan su takođe bili oduševljeni.

– Šta reći, osim prelepo. Ćerka nam je kupila karte, cena jeste malo jača, ali vredi dati taj novac – kazali su gosti iz Beograda.

PAPRENE CENE PIĆA

Ukoliko žele da popiju kafu kod žičare moraće da izdvoje najmanje 2 evra i 60 centi, za sok do sedam evra, a za čašu vina ili koktel čak 12.

Njihov sugrađanin Andrej, koji se sa decom provozao žičarom, kaže poneće lepe impresije sa ove vožnje.

Žičara Crna Gora
foto: Printscreen YouTube

– Što se tiče cene karte, nekome je skupo - nekome nije. Možda bi mogla biti malo jeftinija da bi bila pristupačnija većem broju ljudi, ali opet, sa druge strane, kada znate kolika je ovo investicija, verovatno je moralo tako da bude, jer neko ima neku matematiku – kazao je s osmehom Andrej.

Trasa žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348 metara nadmorske visine, a vreme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk je nepunih 11 minuta. Visinska razlika između polazne i krajnje stanice je 1.316 metara. Gotovo četiri kilometra dugačka žičara Kotor – Lovćen izgrađena je za nešto više od godinu.

kurir.rs/Pobjeda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track