MINISTARKA UVODI RED U EPS: I zvanično Dubravka Đedović predsednica Skupštine Elektroprivrede Srbije
Foto: BETA Amir Hamzagić

elektroprivreda

MINISTARKA UVODI RED U EPS: I zvanično Dubravka Đedović predsednica Skupštine Elektroprivrede Srbije

InfoBiz -

Dubravka Đedović, ministarka energetike i zvanično je predsednik Skupštine Elektroprivrede Srbije. Vanrednoj sednici Skupštine akcionarskog društva EPS, što je ujedno i prva sednica Skupštine otkad je ovo preduzeće nedavno transformisano u akcionarsko društvo, osim predstavnika osnivača, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora EPS, Jovan Despotović.

Ministarka Đedović je naglasila da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, preduzeće koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja Srbije.

-U jeku energetske krize uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje. Pred nama je uskoro usvajanje strateških investicionih projekata u energetskom sektoru koji će stvoriti preduslove da Srbija bude energetski nezavisna i sigurna sto je u interesu svih građana naše zemlje- navela je Đedović.

Na ovoj sednici doneta je odluka da se realizuje zaključak Vlade kojim je preporučeno EPS AD nova cena električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, koja će se primenjivati počev od 1. maja 2023. godine.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track