DOGOVOREN RAST PENZIJA ZA 19 ODSTO! Predložena još jedna VAŽNA STVAR, a tiče se starosne granice: Profesorka OTKRILA SVE DETALJE
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

DOGOVOREN RAST PENZIJA ZA 19 ODSTO! Predložena još jedna VAŽNA STVAR, a tiče se starosne granice: Profesorka OTKRILA SVE DETALJE

InfoBiz -

Vlada planira kumulativno povećanje penzija u novembru i januaru za oko 19 odsto, to je saopšteno nakon sastanka premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima tri udruženja penzionera.

Prof. dr Snežana Šantić iz Udruženja penzionera Stari grad u Beogradu rekla je gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije da je na sastanku pored dogovorenog povećanja traženo da se ukinu penali za ljude koji imaju godine staža, ali ne i godine života.

Prof. dr Šantić ističe i da svim penzionerima mnogo znači dogovoreno povećanje od 19 odsto.

- Teško je danas biti penzioner u Srbiji s obzirom da je prosečna penzija 30.000 dinara. Stoga nam mnogo znači ovo povećanje. Zahteve koje smo sinoć izneli to su da se poveća donja granica penzije, jer znamo da je najmanja penzija 11.800 za poljoprivrednike i za ostale 16.000 dinara. Imali smo dug period privatizacije, ne može da se živi od malih primanja - rekla je Šantićeva i dodala:

- Jedan od zahteva uz povećanje koje očekujemo je da se popne ta donja granica, bar na nivo potrošačke korpe. Tražili smo da se ukinu penali za ljude koji imaju godine staža ali ne i godine života. Mora da se nađe neki model i način da se ovo ispuni, pogotovo jer ima pola miliona ljudi u Srbiji bez ikakvih prihoda. Tražili smo da se pozajmljene pare iz 2018. godina vrate. Država zaista sve čini, očekujemo da će nam izaći u susret - rekla je prof. dr Šantić.

03:13

DOGOVOREN RAST PENZIJE ZA 19%! Predložena još jedna VAŽNA STVAR, a tiče se starosne granice

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:05

POVEĆANJE PENZIJA NAJKASNIJE 1. NOVEMBRA, A NOVO OD JANUARA 2023. Veroljub Arsić: Moramo da brinemo o sugrađanima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track