Rajfajzen banka uložila 40 miliona evra u novu zgradu

Novi Beograd

Rajfajzen banka uložila 40 miliona evra u novu zgradu

InfoBiz -
U novoj upravnoj zgradi, prvoj u vlasništvu te banke, biće objedinjenje sve upravne i prateće službe banke

BEOGRAD - Rajfajzen banka (Raiffeisen) u Srbiji saopštila je danas da je investirala više od 40 miliona evra u izgradnju nove upravne zgrade na Novom Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, ukupna površina novoizgrađenog objekta, koji će zvanično biti otvoren večeras, iznosi 18.370 kvadratnih metara i u njemu će raditi oko 1.000 zaposlenih.

"Tom investicijom Rajfajzen banka želi da pošalje jasan signal da srpsko tržište ostaje vrlo važno i interesantno i da je svakako vredno dugoročnog ulaganja", kazao je predsednik izvršnog odobra te banke Oliver Regl (Roegl).

U novoj upravnoj zgradi u Beogradu, prvoj u vlasništvu Rajfajzen banke u Srbiji, biće objedinjenje sve upravne i prateće službe banke, čime će se stvoriti dobra osnova za dalji razvoj poslovanja na srpskom tržištu, navodi se u saoštenju.

Osim službi banke, u zgradi će biti smeštene i ćerke-kompanije Rajfajzen lizing i rent, dobrovolnji penzijski fond Rajfajzen futura, Rajfajzen invest i Rajfajzen investment.

Nova upravna zgrada Rajfajzen banke, koja posluje 11 godina u Srbiji i ima oko 508.500 klijenata, smeštena je u Bloku 66a na Novom Beogradu, takozvanom novom finansijskom centru grada.

"Moderna arhitektura zgrade i vrhunski kvalitet gradnje, uz poštovanje principa ekološke zaštite, sasvim sigurno će doprineti daljem razvoju i unapređenju vizuelnog identiteta tog dela grada", ocenili su u Rajfajzen banci.

Kako je istaknuto u saopštenju, prilikom projektovanja i gradnje primenjeni su principi uštede energije, upotrebom savremenih sistema obnovljive energije i optimizacije tehničkih parametara za ventilaciju i hlađenje.

Rajfajzen banka u Srbiji, članica je austrijske bankarske grupe Rajfajzen internacional.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track