DIGITALNO BANKARSTVO MENJA SVET NA BOLJE
Foto: Promo

DIGITALNO BANKARSTVO MENJA SVET NA BOLJE

InfoBiz -

Bankarstvo prolazi kroz digitalnu revoluciju, sa inovacijama koje donose promene brzinom munje i čine finansijske usluge bržim, jednostavnijim i sigurnijim nego ikada. Digitalna transformacija je takođe kompletno preispitala svaki deo rada banaka, i dovela do penzionisanisanja zastarelih sistema i opterećujuće birokratije. Na primer, do nedavno smo sve papire za izdavanje kredita morali da skupljamo pešaka u komplikovanom procesu koji je zahtevao puno vremena i strpljenja.

Ali sada, uz uslugu eUprave „Moji podaci za banku", sve potrebne podatke za izdavanje keš kredita, kartica ili dozvoljenog minusa možemo da prikupimo i prosledimo banci po našem izboru - potpuno automatski i digitalno. U Novoj godini očekujemo da ćemo izdati još više kredencijala za registrovanje na eUpravu, a i da će još više ljudi aplicirati za potpuno online kredit u Mobi Banci.

Zahvaljujući digitalizaciji, banke takođe postaju bolje u svom ključnom zadatku posrednika u ekonomiji. Do sada je u Mobi Banci realizovano preko 100 hiljada potpuno online keš kredita, i kreditirali smo kupovinu više od 750 hiljada savremenih uređaja u iznosu od 228 miliona evra.

Ovo je omogućeno delimično zahvaljujući fantastičnim regulatornim okvirom koji je postavila Narodna Banka Srbije, koji je zaštitio srpsku privredu od COVID krize, ali u isto vreme olakšao bankama da pruže usluge po meri digitalnog doba. Veća saradnja privatnog i javnog sektora nesumnjivo će imati ključnu ulogu u daljoj digitalizaciji koja se pokazala kao neophodan odgovor na izazove budućnosti i stvaranje nove vrste bankarstva koje ljudima olakšava život.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track